След трагедия на пешеходна пътека в Пловдив53-годишната шофьорка взела книжка

...
След трагедия на пешеходна пътека в Пловдив53-годишната шофьорка взела книжка
Коментари Харесай

Проверяват телефона на дама, сгазила 13-годишно момиче

След покруса на пешеходна пътека в Пловдив
53-годишната шофьорка взела брошура преди година, няма и сантиметър спирачен път

Майката остава в болница

Полицията е иззела мобилния телефон на 53-годишната шофьорка, която във вторник прегази майка и щерка на пешеходна пътека в Пловдив. Апаратът ще бъде тестван за връзките преди и по време на конфликта, защото една от версиите е, че при диалог, чат или ровене в обществените мрежи е било отвлечено вниманието на дамата зад кормилото, по тази причина тя не видяла двете пешеходки и не направила опит да спре.

Както заяви “Труд news ”, тежката злополука стана към 17,20 часа на улица “Брезовско шосе ”. 44-годишната Дияна М. и нейната 13-годишна щерка Габриела пресичали на пешеходната пътека, която води до сергиите на дребен пазар, когато били пометени от автомобил, ръководен от Весела С.

“Чух мощен тропот и в първия миг помислих, че две коли се удрят. Видях на пътеката да лежат две дами - млада и по-възрастна, след това разбрахме, че са били майка и щерка. Имаше кръв, по старата опита да се изправи, само че младата лежеше ”, описа очевидка, която работи на околните сергии. Хората към нея позвънили на 112 и по думите им кола за спешна помощ на Спешна помощ пристигнала след 15-20 минути. Малката Габриела умряла на път към болница “Свети Георги ”. Майка ѝ Дияна била с по-леки пострадвания, положението є бързо било нормализирано, само че по преценка на медиците би трябвало да остане под лекарско наблюдаване в идващите няколко дни.

Весела С. е от Пловдив и взела брошура преди една година. Пробите ѝ за алкохол и опиати са негативни. Арестувана е първо за 24 часа, а след покачване на обвиняването през днешния ден - 72 часа. По данни на очевидци автомобилът се е движел с висока скорост, на платното няма и сантиметър спирачен път.

“На тази пешеходна пътека би трябвало нещо да се направи - или да бъде повдигната, с цел да карат ту по-бавно, или да се постави пешеходен светофар ”, споделяха хората от пазарчето.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР