След това службата ще разгледа случая и в 35-дневен срок

...
След това службата ще разгледа случая и в 35-дневен срок
Коментари Харесай

Жителите на Беларус трябва да получат разрешение от властите, за да живеят в чужбина

След това службата ще прегледа случая и в 35-дневен период ще издаде решение въз основа на информацията за данъчни отговорности, наложителната военна работа и предходни обвинявания. По-рано жителите трябваше единствено да осведомят консулството на Беларус в дадена страна за полученото там позволение за престояване.

Авторитарната някогашна руска република стяга контрола върху хората, които живеят в чужбина, отбелязва ДПА. Наскоро жителите бяха осведомени, че персоналните им документи ще могат да бъдат издавани единствено в Беларус, а в чужбина - не. Това значи, че жителите на страната ще би трябвало да се връщат в Беларус най-малко един път на 10 години, с цел да възобновяват документите си.

Живеещите в чужбина жители на Беларус наброяват към 1,5 милиона души, като някои от тях са избягали поради репресиите на водача на страната Александър Лукашенко, отбелязва ДПА. Населението на Беларус е малко над 9 милиона поданици.

Броят на политическите бежанци от Беларус в Европа се усили доста изключително след противоречивите президентски избори през 2020 година, след които Лукашенко остана на власт и подреди на полицията и правосъдната власт да приложат брутални ограничения против протестиращите.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР