„След това, което за тези два месеца – от 2

...
„След това, което за тези два месеца – от 2
Коментари Харесай

Гълъб Донев: От ситуация на ротация на управлението се оказахме в ротация на скандали

„ След това, което за тези два месеца – от 2 април до в този момент гледаме, договарянията за сформиране на постоянен кабинет, договарянията, които се оказаха замразени, се оказахме в обстановка в която, от ротация на ръководството, се оказахме в ротация на кавги. Това, което всички гледаме – освен българските жители, само че и нашите задгранични сътрудници, демонстрира уродливото лице на политическия цинизъм, който върви сега. Той може да бъде разказан с алабализми, само че в действителност приказва едно. Че желаят да вземат страната на концесия”.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия служебният министър председател Гълъб Донев.

„ Никой няма интерес да няма постоянно държавно управление, определено от Народно събрание. България когато и да е има кабинет, без значение дали е служебно или постоянно – страната не остава без функциониращо държавно управление, което да води делата ѝ. Не виждам кой има интерес да няма кабинет? Имаме работещ парламент, само че до каква степен депутатите се занимават с работата си по конституция, а точно да одобряват закони, е различен въпрос”, акцентира министър-председателят.

Донев уточни, че е очаквал да сработи концепцията за държавно управление на ротационен принцип сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ:

„ Това е иновация в българския политически съвет. Няма планувано министър председател и министри на ротация. Това значи, че на всеки 9 месеца министър председателят подава оставка та си и тази на Министерски съвет, по-късно отива в Народното събрание, където му я гласоподават, а тя може и да не бъде призната. Това е нещо ново в нашия политически живот”.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg