След това, което се случва и с краха на 46-ото

...
След това, което се случва и с краха на 46-ото
Коментари Харесай

Йотова: Очаквам по-добър диалог между партиите след следващите избори

" След това, което се случва и с краха на 46-ото Народно заседание, съм оптимист, че политиците у нас би трябвало да стартират да си приказват. Заявките са за научени уроци, за повече разсъдък и мъдрост. Очаквам по-добър разговор сред партиите след идващите избори. Това сподели пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова. По думите ѝ е значимо какво вършим със страната си през идващите месеци, тъй като целият свят навлиза в рецесия след толкоз тежката пандемия.

" Ще има съществени обществени проблеми. Аз бих застанала и бих желала да бъда част от това болшинство в страната, което да даде гаранции на хората, че има устойчиво държавно управление, което мисли за тях. Така че страната да върви напред и да се развива - и посредством стопанската система ни, посредством Плана за развиване, и че тези стъпки ще ги вършим дружно с хората. Смятам, че идващите месеци България може да реализира доста. Това е нашето обръщение и като президентска двойка, което ние в никакъв случай не сме изоставяли ", добави Йотова.

Тя уточни, че доста скоро ще са ясни имената на хората, които ще влязат в Инициативния комитет, който ще ги поддържа като кандидатпрезидентска двойка за идните избори.

" Очаквам да има разнообразни кандидатпрезидентски двойки, аз не недооценявам никого. Моята мощ е в това, че умея да чувам хората. Аз имам вяра в битката на хрумвания, ние ще чакаме невъзмутимо всички претенденти и несъмнено, че ще създадем най-хубавата акция. Като се надявам да има и положителни диспути. Това ще бъде доста комплицирана акция - всеки ще се пробва да стартира своите послания, ще бъде доста мъчно да се отсее всичко. Избори две в едно - по този начин се реши, с цел да не се харчат непотребни пари. Това е за мен положителното решение. С всеки конкурент ще желая да приказвам какво следва на България и какви са значимите решения в тази посока ", добави Илияна Йотова.

По думите ѝ е доста значимо какво вършим в най-скоро време с Плана за възобновяване и резистентност и с комплекса " Марица Изток ".

България продължава да бъде под мощен европейски напън да се откаже от ветото си върху договарянията за участие на Северна Македония в Европейски Съюз, разгласи вицепрезидентът Илияна Йотова.

В същото време, съгласно нея, в Европейския съюз има все по-голямо схващане за настояванията на София към Скопие, свързани най-много с правата на хората с българско съзнание.

Илияна Йотова разясни няколко разновидността българските претенции да станат част от рамката на договарянията сред Европейски Съюз и Северна Македония:

" Дали тези условия, които ние слагаме, ще бъдат още в първата глава, или ще бъдат записани и ще минават като алена нишка през целия преговорен развой, или ще бъдат изведени най-после в обособена 36-а глава, това е въпрос и на изработването с изискванията и с това, че ще се вземе поради българската позиция ", посочи вицепрезидентът Илияна Йотова.

Въпросът ще бъде обсъждан на идната през октомври среща " Европейски Съюз - Западни Балкани ", проведена от Словенското ротационно председателство на Европейския съюз.

" Каква работа остава – това е нещо, за което ще продължа да работя, без значение какъв пост заемам и ще заемам и отсега нататък – това ще е съхраняването на родовата памет. Защото това е имунната система на българите. Това ги съхранява и пази българите от епохи насам. Моя отдавнашна фантазия, подготвена към този момент и като план, единствено би трябвало институциите да го създадат - това е основаването на Български културен институт. Защото това е пътят на връщането на позициите на страната ни зад граница ", сподели още Илияна Йотова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР