Риши Сунак се подигра на фестивала на бирата, когато промените в митата за алкохола влязоха в сила

...
След това друг мъж изкрещя на г-н Сунак - който
Коментари Харесай

След това друг мъж изкрещя на г-н Сунак - който е известен като любител на газирани напитки: "Министър-председателю, това не е Кока Кола."

Посещението на министър-председателя идва в същия ден, когато влиза в сила нова система, според която целият алкохол ще се облага с данъци въз основа на съдържанието му, а не предишните категории вино, бира, спиртни напитки и сайдер.

Министерството на финансите каза, че повече от 38 000 кръчми в Обединеното кралство ще се възползват от този ход, което ще доведе до намаляване на митото върху наливните пинти в Обединеното кралство с 11 пенса.

Това обаче означава, че данъците ще се повишат за някои видове напитки, включително вино и джин.

Увеличението ще увеличи митото с 44p върху бутилка вино - мярка, която беше обявена преди няколко месеца в бюджета.

Когато се комбинира с ДДС, реалното увеличение на бутилка ще бъде 53 пенса, каза Асоциацията за търговия с вино и спиртни напитки (WSTA). Вторник, който Асоциацията на шотландското уиски също описа като „удар с чук за дестилаторите и потребителите“.

„Пъбовете и другите търговски предприятия са много повече от бира и сайдер“, каза той.

Руди Кейзър, един от хората, които критикуваха г-н Сунак, осъди това, което той нарече „дързостта“ на министър-председателя да посети бирен фестивал в Лондон в деня на увеличаване на митата върху алкохола.

Г-н Кейзър, който управлява пъб в Уимбълдън, каза пред информационната агенция PA: „Броят на пивоварните, затворени през последната година, е феноменален.

“ Освен това днес те повишават митото върху алкохола значително навсякъде.

„Аз управлявам кръчма като част от голяма национална верига и купувахме на едро през последните две седмици, за да избегнем увеличението на митата върху алкохола.

„И той има дързостта да дойде и да дръпне халба за PR.“

Прочетете повече:
Инфлацията на цените на храните се забавя до най-ниското си ниво тази година
Потребителските заеми достигат пет години високо

Г-н Сунак приветства новата система като полезна за „хиляди фирми в цялата страна“.

„Централната част от тези реформи е подкрепата на британските кръчми“, каза той.< /p>

„Сега, след като напуснахме ЕС, можем да гарантираме, че данъкът, който плащате върху бирата и наливната в кръчмите, е по-нисък, по-малък от данъка, който плащате за бира в супермаркетите.

„Но ние също така опростяваме системата, така че колкото по-ниско е съдържанието на алкохол в дадено питие, толкова по-малко данъци плащате и това означава намаляване на цените на редица популярни напитки – независимо дали това са плодови сайдери, плодови коктейли в кутия, Бейлис или пенливо вино като просеко.

"Ние също така развиваме икономиката, като намаляваме данъците за малките производители, така че да могат да се разширят и да наемат повече хора."

Попитан дали той призна, че има би било увеличение с 10,1% на митата върху алкохола навсякъде, каза министър-председателят: „Ако го погледнете през последните няколко години, ние обикновено или замразявахме, или намалявахме спиртни напитки и други мита, а митото върху скоча например е на моментът е най-нисък, отколкото е бил в реално изражение от около сто години.

„Преминаваме към система, която просто по своята същност е по-разумна: че колкото по-ниско е съдържанието на алкохол в едно питие, по-малко данъци, които плащате.

"Мисля, че повечето хора ще се съгласят с този принцип на здравия разум."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР