След точно седмица ще стартира последният турнир от Големия шлем

...
След точно седмица ще стартира последният турнир от Големия шлем
Коментари Харесай

Жребият е хвърлен: Томова и Шиникова научиха съперничките си в пресявките на US Open

След тъкмо седмица ще започва последният шампионат от Големия шлем за годината, а точно Откритото състезание на Съединени американски щати. През тази година две българки - Виктория Томова и Изабелла Шиникова, ще се състезават за място в главната скица на конкуренцията в Ню Йорк, само че с цел да реализиран това, ще би трябвало да запишат три поредни победи в квалификациите, започващи във вторник (23 август).

Томова, която е сложена под номер осем в пресявките, ще открие присъединяване си с дуел против някогашната №88 Альона Болсова, която понастоящем заема 209-ата позиция в международната класация. Испанката, родена в Молдова, е достигала до главната скица на всяка от четирите " мейджър " съревнования, като също така може да се похвали и с присъединяване в осминафиналите на Ролан Гарос преди 3 години. До момента двете имат една среща между тях от 2015-а, когато нашето момиче отпуска единствено два гейма на съперничката си. 

При победа за българката следва конфликт с някоя всред международната №323 Катарина Завацка и 21-годишната швейцарка Джоан Зюгер, която прави най-силния си сезон до момента в кариерата и се намира пос номер 167 в класацията. Ако успее да доближи до финалния стадий на пресявките, то най-хубавата ни тенисистка би могла да се изправи против 20-ата сложена Юлия Грабер.

Жребият не бе по никакъв начин благоразположен към другата ни представителка Изабелла Шиникова, откакто я изправи против 119-ата в света Кристина Букша, която, също като Болсова, е родена в Молдова, само че се състезава за Испания. През последните седмици тя се намира в страхотна форма и откри място в главната скица на три следващи влиятелни WTA съревнования, в това число Мастърса в Торонто. В случай че постигне изненада в първия стадий, след това Белла ще срещне Мария Карле или Синя Краус, а като най-вероятна нейна противничка в третия кръг би била втората сложена Лин Жу.

Пълната скица за квалификационния шампионат в Ню Йорк можете да разгледате тук:

US Open women’s qualifying draw
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР