След титлата на Ролан Гарос Рафаел Надал не бе сигурен

...
След титлата на Ролан Гарос Рафаел Надал не бе сигурен
Коментари Харесай

Надал за полуфинала: Не знам дали ще изляза на корта; може да ме изкарат лъжец

След купата на Ролан Гарос Рафаел Надал не бе сигурен дали ще вземе присъединяване на Уимбълдън поради хроничната си контузия в стъпалото, която го принуди да играе на инжекции в мачовете си по пътя към трофея в Париж. Все отново лекуването, което опита след Откритото състезание на Франция, даде упования резултат и Матадора се насочи към английската столица в опит да победи за трети път в кариерата си на Свещената трева.

В първите стадии изглеждаше, че испанецът не изпитва какъвто и да е физически дискомфорт и е изцяло подготвен да преследва задачата си. През вчерашния ден обаче се появи нов проблем за Рафа, който в средата на втория сет от четвъртфиналната си среща с Тейлър Фриц почувства мощни болки в коремната област, поради което се наложи да вземе медицински таймаут в съблекалните. В последна сметка манакорецът съумя да превъзмогне болката и да се поздрави с крайната победа, надделявайки в пет сета след 4 часа и 20 минути.

Самият Надал показа в изявлението си на корта по какъв начин не е знаел дали ще бъде в положение да довърши мача, а след това на конференцията си добави, че не е сигурен дали ще излезе за полуфиналния си конфликт против Ник Кирьос в петъчния ден.

" Ако би трябвало да бъда почтен, не мога да ви дам безапелационен отговор дали ще играя. Ако в този момент ви обещая едно, а на следващия ден ще случи нещо друго, ще ме изкарат измамник. Просто желаех да си дам късмет през днешния ден. Независимо какъв брой мощна е болката, в никакъв случай не ми е било елементарно да се откажа от даден шампионат изключително в случай че става въпрос за Уимбълдън.

Ще създадем още проучвания, не мога да знам какво ще се случи. Свикнал съм да се оправям с контузии, да изпитвам болежка и да играя с физически дискомфорт. Това не е нещо ново за мен. Усещам болежка от няколко дни ", описа 22-кратният първенец от Шлема пред публицистите.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР