След тези вече над 100 дни война се вижда, че

...
След тези вече над 100 дни война се вижда, че
Коментари Харесай

Боян Чуков: При смяната на еднополярния свят се минава през такива събития като в Украйна

След тези към този момент над 100 дни война се вижда, че икономическата борба е също доста жестока и сякаш в този миг най-тежко изумена е Европа, защото с повишаването на енергийните първични материали Европейска комисия стартира да се задъхва. Така разяснява събитията в Украйна геополитически анализатор Боян Чуков, в изявление за обзора на деня на Радио „ Фокус” „ Това е България “. Според него акцентът се е преместил на полето на икономическата битка сред Руската федерация и глобите, които се постановат от Европейския съюз и Съединени американски щати.

„ Но тук резултатите сякаш не са извънредно тревожни за Руската федерация, защото дотук от началото на годината тя надвишава плануваните приходи в своя бюджет с над 3 трилиона рубли. А другояче се чака до края на годината да постъпят 7 трилиона рубли повече от това, което са очаквали руснаците. Така че икономическата борба е доста жестока и сякаш в този миг най-тежко изумена е Европа, защото с повишаването на енергийните първични материали Европейската комисия стартира да се задъхва “, уточни Чуков.

По отношение на това дали НАТО в някакъв миг няма да се намеси директно в спора, анализаторът е безапелационен, че това няма да се случи, тъй като НАТО е Съединени американски щати, а американците при никакви условия няма да поемат риска американската територия по един или различен метод да бъде наранена като контрамярка от страна на Русия.

Според геополитическият анализатор войната в Украйна е единствено въведения към огромния спор, който е сред Съединени американски щати и Китай.

„ Фактически спорът сред Съединени американски щати и Русия, в който Украйна се явява в ролята на прокси, има за цел отслабването на Русия, и то доста съществено, преди Съединени американски щати да влязат в по-остър спор с Китай “, изясни Чуков и уточни, че протичащото се в Украйна не би трябвало да го преглеждаме отвън подтекста на това, което се случва към остров Тайван.

„ Аз мисля, че изключително след следващото четвърто общо наблюдаване на стратегически бомбардировачи на Русия и Китай към Тайван и напълно покрай Япония, всичко това демонстрира, че може би ще станем очевидци към края на годината и на други събития, които няма да са доста положителни във връзка с спокойствието и мира в света. “

„ Но по този начин или другояче при промяната на еднополярния свят с многополярен, във всички случаи се минава и през такива събития. Дано са по-малко кръвопролитни “, добави на края Боян Чуков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР