След тежкия инцидент съссръбски автобус с деца на магистрала „Тракия“в

...
След тежкия инцидент съссръбски автобус с деца на магистрала „Тракия“в
Коментари Харесай

След инцидента с автобус на „Тракия“: Две от ранените деца са приети по спешност в „Пирогов“

След тежкия случай със сръбски рейс с деца на автомагистрала „ Тракия “ в неделя по здрач в Университетската болница в Стара Загора бяха настанени 14 души . От тях двама са възрастни, 12 са деца. Като цяло положението на децата е устойчиво, като се изключи две от тях, които бяха превозени към София и към този момент са признати в „ Неврохирургия “ в болница "Пирогов ". Това заяви служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, съобщи Дарик.


По-рано от Стара Загора, където министърът е от през вчерашния ден вечерта, с цел да следи на място обстановката, изясни за положението на най-тежко ранените и за какво се постанова превозването им до София.

"Едното дете , което беше в по-тежко положение през вчерашния ден и за което имахме огромни терзания , е нормализирано хемодинамично, контактно, съответно , в цялостно схващане е. Ще се наложат оперативни интервенции и по тази причина с екип ще пътува за София, за Детската хирургия. Другото дете, което беше с травматичен потрес и контузия на горен крак, от сутринта е в малко по-различно и тежко положение. Затова след спогодба с неврохирирзи от София също се привежда към Детска неврохирургия на "Пирогов ", казаМеджидиев.

Останалите деца са добре, възрастните също са в положително положение.

"С изключение на един от възрастните пасажери, на който е ампутиран крайникът , само че той е в устойчиво положение. Другият потърпевш също е в устойчиво положение ", уточни още служебният министър и добави, че на този стадий няма никой с заплаха за живота, само че въпреки всичко обстановката е динамична.

Създава се организация коли за спешна помощ да откарат до границата децата и и възрастните , които са добре, откъдето ще бъдат поети от сръбските управляващи. Психолог към този момент беседва с тези, които са настанени в хотел в Стара Загора. Клиничен психолог на болничното заведение обръща внимание на настанените в лечебното заведение.

Министърът благодари на всички елементарни хора , които през вчерашния ден са спрели на автомагистралата, с цел да оказват помощ на място с каквото могат.

Сръбският здравен министър Златибор Лончар също благодари на българските управляващи и медиците ни за бързата реакция. Той насочи признателност и към останалите хора, които са помагали на място.

Припомняме, че в неделя рейс със сръбска регистрация, пренасящ към 50 души - главно деца,катастрофира на Автомагистрала „ Тракия”.

Инцидентът стана сред 217 и 218 км в посока София. Автобусът излязъл от автомагистралата и се обърнал на една страна в канавката.

Към момента версиите , които се преглеждат затежката катастрофасъс сръбскиавтобус с децана автомагистрала „ Тракия “, садве-грешка на водача или възможна техническа нередовност .Шофьорът на рейса е арестуван за 24 часа,предстоят разпити. Той не е потърпевш при случая.Пробите му за алкохол и опиати са негативни. Най-вероятно през днешния ден ще му бъде повдигнато обвиняване.Това оповестиха на брифинг пред медиите от полицията на прокуратурата, които отидоха на мястото на случая.

Основната версия за злополуката със сръбския рейс, цялостен с деца, на автомагистрала "Тракия ", ечовешка неточност, това съобщи по-късно служебният вътрешен министър Иван Демерджиев на брифинг пред медиите.

"Все пакнека да оставим крайния извод, когато завърши следствието изцяло ", уточни Демерджиев.

Той съобщи, че са в непрекъснат контакт с министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.

"Първо ще бъдат извозени малолетните и малолетните лица ,ще осигуримескортот Министерство на вътрешните работи, те ще бъдат предадени на границата на сръбските управляващи, с цел да стигнат до домовете си. Когато приключат процесуално-следствените дейности, и пълнолетните ще бъдат по същия метод ескортирани до границата ", посочи министърДемерджиев.

Той поздрави екипите на полицията, пожарната и Бърза помощ за бързата реакция.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР