След тежките пожари жителите на град Лахайна постепенно се завръщат,

...
След тежките пожари жителите на град Лахайна постепенно се завръщат,
Коментари Харесай

Жители на град Лахайна постепенно се завръщат след пожарите на Хаваите

След тежките пожари жителите на град Лахайна последователно се завръщат, с цел да видят какво е останало от това, което преди два месеца са наричали собствен дом. Въглените по улиците припомнят за огнената буря, която погълна над 2000 постройки. Тогава близо 100 изгубиха живота си, а други потърсиха избавление във водите към Хаваите.Жители споделят, че в засегнатите региони продължава да бъде пусто.
Не съм виждал доста от съседите си. Никой не се е прибирал. Само аз. Имаше и други хора от Хаваите, те проведоха всичко.
Чък Хоуган, гражданин на Лахайна

Властите за реакция при изключителни обстановки на остров Мауи допълват, че фамилиите, които се връщат, най-вече търсят движимости, оживели след пламъците. Но тези находки се оказват необичайност.
Хората, които не са идвали след пожара, в началото са сюрпризирани от количеството и мащаба на разрушенията. Един от притежателите на парцели ми сподели, че безусловно нищо не е останало от вкъщи му. Но мисля, че, като цяло, са готови за това. Знаем, че изключително за хората с изчезнали или умряли близки може да е друго и по-трудно.
Дарил Оливейра, Агенция за ръководство на изключителните обстановки на Мауи

По оценки на Американската организация за ръководство на изключителните обстановки (FEMA) възобновяване след пожарите ще коства на Хаваите над 5 милиарда $.За мнозина завръщането към живота, който са имали преди пожарите, тепърва следва. Когато дойдат на място, някои от жителите получават вода, транспортна помощ, медицински и психиатрични грижи. Неправителствени организации оферират и защитни средства, тъй като съгласно управляващите пепелта може да съдържа токсични субстанции. А вярата е над нея да се повдигнат домове, в които още веднъж да царува живот.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР