След тежките обвинения в блудство с деца към британския пастор

...
След тежките обвинения в блудство с деца към британския пастор
Коментари Харесай

Българските евангелисти нанесоха тежък удар на педофила Даниел Хъл

След тежките обвинявания в блудничество с деца към английския свещеник Даниел Хъл, през днешния ден от евангелските църкви в България се разграничиха от него.

В публична позиция на Управителния съвет се споделя, че Хъл не е чиновник на никое записано изповедание в състава на Обединените евангелски църкви.

„ Не ни е известно кой, в какво качество го е ръкоположил за нравствен служащ или го е упълномощил да организира служби в региона на град Сливен”, написа в позицията им.

От Обединените евангелски църкви акцентират, че намират за безусловно неприемливо каквото и да е посягане против детската персона.

Осъждат педофилията и я жигосват като тежко закононарушение.

„ Намираме за безусловно неприемливо каквото и да е посягане против детската персона. Осъждаме педофилията и я жигосваме като тежко закононарушение, намерило място в закона точно заради морала, който християнските полезности са въодушевили в обществото ни”, пишат още евангелистите.

Прокуратурата в Сливен упрекна Даниел Хъл в блудничество с четири малолетни момчета, на които пасторът плащал, с цел да мълчат.

От две години той живее в квартал „ Надежда” в Сливен и проповядва в основания от него Молитвен дом.

Хъл е прочут в квартала като богат човек, помагал финансово на всички. Пред хората той обяснявал, че средствата са от дарения на църквата за активността му.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР