След тежката зима вече текат спешни ремонти по цялата пътна

...
След тежката зима вече текат спешни ремонти по цялата пътна
Коментари Харесай

Ударно ремонтират пътища по Северното Черноморие

След тежката зима към този момент текат незабавни поправки по цялата пътна мрежа във Варненска област, само че те ще приключат до дни. В дейния сезон туристите елементарно ще стигат до морето, само че напредването от Варна до Северните и Южните курорти може да се окаже същинско предизвикателство, съобщи Българска национална телевизия.

Тази година напъните на Областно пътно ръководство във Варна ще бъдат ориентирани към автомагистрала " Черно море ", която е връзката сред Варна и Бургас. Нейните осем километра и половина ще бъдат напълно ремонтирани. На север пък рехабилитацията на пътната мрежа ще стига до граничния пункт Кардам.

През 2012 година сред Варна и Албена се засилва най-голямото свлачище в региона. Тогава пукнатините по ската бяха на 50 метра от пътя. Шест години по-късно без никакви укрепителни действия пукнатините са към този момент на по-малко от 10 метра. В резултат на това пътят пропадна и от време на време неравностите се запълват с асфалт. Ако пропадането продължи специалистите плануват като последна мярка в пика на сезона да затворят пътя.

През тази година на автомагистрала " Хемус " не предстоят огромни поправки най-малко на територията на Варненска област, само че на юг стартират огромни инфраструктурни планове. Част от аутобана е виадукта " Звездица ", чийто ремонт стартира още предходната година. Рехабилитацията на оборудването продължава и през тази.

За румънските туристи, които влизат у нас през граничен пункт Кардам също ще има неудобства. " Около 30 километра е пътя от Кардам, който идва през Добрич за Варна и който е обвързван с всички туристи от Румъния. И имаме 30 километра по другите два ЛОТ-а, по които работим. Това е от Старо Оряхово до Провадия”, изяснява шефът на Областното пътно управление-Варна Румен Илиев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР