След тежката катастрофа с две жертви на столичния бул. Сливница“

...
След тежката катастрофа с две жертви на столичния бул. Сливница“
Коментари Харесай

След тежката катастрофа на бул. „Сливница“: Светофарът вече работи денонощно

След тежката злополука с две жертви на столичния бул. „ Сливница “ Министерство на вътрешните работи със поръчка за промени в разпоредбите за придвижване по пътя. Предвижда се понижаване на скоростта от 50 на 30 км/ч в някои елементи от обитаемоте места и от 140 на 130 км/ч. по автомагистралите, както и санкция за водачите, които отхвърлят проби за алкохол и опиати. 

Хората влязоха в община „ Илинден “ с претенции против войната на пътя

Сред другите хрумвания са по-тежки санкции за минаване на червен светофар и превишаване на скоростта с повече от 50 км/ч.От Министерство на вътрешните работи упорстват още новите водачи да карат с компаньон.

Снимка: bTV

Междувременно за 11-ти следващ ден се организират митинги на булевард „ Сливница “. И през днешния ден близки и родственици на починалите Ани и Явор са там с претенции за по-строги ограничения за нарушителите на пътя. 

Снимка: bTV

След смъртоносната злополука светофарът на бул. „ Сливница “ към този момент работи непрекъснато. Някои водачи приветстват концепцията, а други са срещу. Според специалистите измененията са належащи.

„ Подкрепяме ги, само че това няма да помогне за понижаване на птп-тата. Шофьорите не са подготвени. няма дисциплинираност “, споделя автомобилният играч Иван Влъчков.

За поредна вечер хората излязоха на митинг с претенции да се постави завършек на войната на пътя

Заедно с автоинструктура Красимир Георгиев отиваме на улица „ Доспат “. Тук от година е въведено ограничаване от 30 км/ч. Въпреки ниската скорост, той счита, че рискове отново има.

„ Типичен образец – тук е сложено 30, преди знака обаче е подложен различен знак, който го закрива и тъкмо тук ще дойдат с триногата и ще си изпълнят проекта за 1 седмица. А това, че водачите няма физическата опция да видят и да го съблюдават, това тях не ги интересува “, споделя Красимир Георгиев от Асоциацията за подредба на автомобилистите.

Адвокатът му Димитър Марковски изиска домакински арест

А за предлагането новите водачи да карат с компаньон инструкторът е безапелационен, че би трябвало да има точни правила кой може да е компаньон.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР