След тежката катастрофа с автобус на магистрала Тракия, при която

...
След тежката катастрофа с автобус на магистрала Тракия, при която
Коментари Харесай

Адвокатът на Цвета Таскова разказа нейната версия за катастрофата на „Тракия”

След тежката злополука с рейс на автомагистрала „ Тракия ” , при която починаха шестима души, юристът на упрекнатата за случая Цвета Таскова описа нейната версия за случилото се.
 

Пред юрист Георги Динев съобщи, че Цвета е от положително семейство - татко й е един от най-изтъкнатите летци у нас, а майка й  работи в института, който образова медицински сестри в Плевен. Самата Цвета има висше обучение и е възпитана и умна. „ През зимния сезон работела в Пампорово. След привършване на сезона, се е прибирала в дома си в Плевен, когато се е случил случаят ”, съобщи още Георги Динев.
 
Според бранителя все още не е ясна цялата фактическа конюнктура и няма направени експертизи . „ Още в доста начална фаза на следствието ”, съобщи юрист Динев.
 

„ Нейният роман е следният: почнала е със скорост 110 км/ч да изпреварва , при започване на маневрата е усетила някаква неустановеност в автомобила , който без причина се е насочвал наляво. Опитала се е да го овладее, да го върне в дясно, само че не е съумяла. Тогава прави непряк удар с нейната дясна част в лявата част на рейса . Уточнявам, че тя още не се е възстановила от първичния потрес , сега усещанията й са по-скоро общи, в сравнение с детайлни ”, съобщи юрист Динев.
 


„ В резултат на това прикосновение с рейса, от този миг тя губи надзор върху ръководството , съгласно нея водачът на рейса е направил маневра наляво като ответна реакция от удара. Така двамата автомобила се закачат и дружно двата автомобила се насочват към канавката ”, описа юристът.
 
 БГНЕС

Той добави, че Таскова е била съответна след удара , обадила се е на 112, пособия е на потърпевшите, дала е телефона си . Тя и момчето до нея са помогнали на потърпевшите до идването на колите за спешна помощ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР