След тежка година пазарът на смартфони ще започне бавно да

...
След тежка година пазарът на смартфони ще започне бавно да
Коментари Харесай

TrendForce: Пазарният дял на Huawei се срива до 4% през 2021 г.

След тежка година пазарът на смарт телефони ще стартира постепенно да се възвръща през 2021 година, предвижда TrendForce. Но Huawei няма да може да се възползва от възхода, а китайският производител евентуално ще изпадне от листата на шестте най-големи производители, написа TechCrunch.

През 2020 година производството на смарт телефони спадна с невижданите до момента 11% до 1,25 милиарда TrendForce предвижда, че през 2021 година то ще се повиши с 9% до 1,36 милиарда Миналата година шестте най-големи производители бяха Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi, OPPO и Vivo, само че през тази година TrendForce чака Huawei да изпадне от класацията и новият лист да наподобява по този начин: Samsung, Apple, Xiaomi, OPPO, Vivo и Transsion (китайски производител с водещи продажби в Африка). Тези шест компании ще дават отговор за 80% от пазара през 2021 година, а Huawei ще изпадне до седма позиция.

Една от главните аргументи е, че Huawei продаде бюджетния си бранд Honor. Продажбата трябваше да защищити компанията от глобите, ориентирани против Huawei. Но занапред ще забележим дали Honor ще успее да резервира позиции без поддръжката на колоса.

В предходен отчет TrendForce предвижда, че през 2021 година Huawei ще получи едвам 4% от пазара през — по отношение на 17% през 2019 година и 14% през 2020 година Очаква се Apple да завземе пазарен дял от Huawei във високия клас. Прогнозата е Honor да има 2% дял през 2021 година
 За да не разгневи Китай: Германия ще разреши на Huawei да взе участие в 5G мрежите в страната
За да не разгневи Китай: Германия ще разреши на Huawei да взе участие в 5G мрежите в страната

Поднебесната империя е най-важният търговски сътрудник на най-голямата европейска икономика
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР