След таксата от 20 лв. за всеки празен стол в

...
След таксата от 20 лв. за всеки празен стол в
Коментари Харесай

Созопол – флагман за българския туризъм! 2 лв. за празна чиния

След таксата от 20 лева за всеки празен стол в ресторант в Созопол. Друго заведение в града реши да припечели като таксува по 2 лева за всяка паница, която е поднесена тортата от рождения ден. Тортата е импортирана от вън, тъй като самото заведение не е я предложило. За сметка на това то не е направило отстъпка от менюто.

Потребител споделя, че с компания чествали рожден ден в ресторант в морското градче преди два дни. Сметката за 11 възрастни и 3 деца била 400 лв.. В нея управата на заведението начислила по 2 лв. на всеки клиент за това, че тортата била импортирана извън.

Редно ли е да се заплаща такса "празна паница "?

Съществуват причини и за, и срещу сходна процедура. На доста места тя се отбелязва като такса "сервиз " и се употребява при внасяне на алкохол от клиентите - да вземем за пример при огромни тържества като сватби и кръщенета. Тогава заведението прави отстъпка на клиента, който има опция да внесе огромно количество алкохолни питиета на цени, по-ниски от тези на ресторанта. В подмяна дължи избрана такса за сервиза (труда на личния състав, използването на чашите на заведението и пр.). В британския език даже има термин за този тип услуга - corkage. Думата се използва за такса, начислявана, когато заведението сервира бутилка вино, купена от друго място.

Все отново доста от мненията са, че в Созопол ще почнат да таксуват и въздуха, който се диша.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР