След своето кратко участие в сезона на клей Анди Мъри

...
След своето кратко участие в сезона на клей Анди Мъри
Коментари Харесай

Мъри започва сезона на трева с участие в Чалънджър турнир


След своето малко присъединяване в сезона на клей Анди Мъри ще стартира подготовката си за Уимбълдън по много необикновен метод. След като в началото бе оповестил, че няма да играе на алено тази година, британецът промени решението си и взе присъединяване в Мастърса в Мадрид, само че ще пропусне Ролан Гарос.

По време на втората седмица от шампионата в Париж Мъри ще се изяви на Чалънджъра в Сърбитън (30 май – 5 юни), като това ще е първият му шампионат на трева за годината. До момента той е взел участие в конкуренцията единствено един път. Това се случи през далечната 2004, когато загуби от Джими Уанг в първи кръг, оттегляйки се поради контузия при 2-3 в първия сет.

„Нямам самообладание още веднъж да играя в Сърбитън и Куинс тази година, защото и двата шампионата са страхотни. За мен постоянно е доста особено преживяване да играя на трева пред родна публика“ – разяснява някогашния №1 пред Eurosport.

След Сърбитън двукратният олимпийски първенец ще се насочи към Германия за ATP 250 шампионата в Щутгарт, след което ще вземе присъединяване в една от обичаните си съревнования – ATP 500 шампионата в Куинс, където е може да се похвали с рекордните пет трофеи.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР