След сваления китайски балон американците унищожиха множество обекти във въздушното

...
След сваления китайски балон американците унищожиха множество обекти във въздушното
Коментари Харесай

САЩ изпитват оръжие срещу НЛО

След сваления китайски балон американците унищожиха голям брой обекти във въздушното си пространство, които не можеха да разпознават. Освен това тези апарати се различаваха от китайската метеорологична сонда както по мярка, по този начин и по височина на полета. В последна сметка военачалник Глен Ван Херк, който дава отговор за американската въздушно-космическа защита, даже не изключи извънземния генезис на свалените обекти.

Не чувате сходни изказвания от Белия дом всеки ден. Обикновено увереният Джон Кърби, координатор по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом, призна в понеделник, че американската войска към момента не може сама да дефинира какъв тип летателен уред е свалила през последните дни, защото към момента не е изследвала останките им.

„ В два случая времето се намеси в това, последният уред беше свален над езерото Хюрън, тъй че останките са под вода “, сподели координаторът. „ Не изключваме това да са безобидни търговски обекти “, призна Кирби.

От Пентагона също признаха, че самите те към момента не знаят какво тъкмо е било свалено, защото „ обектите са разнообразни от сваления на 4 февруари балон на КНР “. Според помощник-министъра на защитата Мелиса Далтън са решили да открият огън " от защитна мярка ". Траекторията на неидентифицирания обект, който по-късно беше свален над езерото Хюрън, минавала „ покрай значими военни обекти “.

В края на предходната седмица небето на Северна Америка претърпя " настъпление " на незнайни летящи обекти. Три от тях бяха свалени в небето на Съединени американски щати и Канада. Ако вземем поради епичния китайски дирижабъл, който беше погубен онлайн по американска телевизия на 4 февруари, общият брой на унищожените цели беше четири. Все още обаче не може да се каже, че „ четири балона “ са били свалени, защото самите Военновъздушни сили на Съединени американски щати към момента не знаят в какво са се забъркали.

Василий Кашин, шеф на Центъра за цялостни европейски и интернационалните проучвания (ЦЦЕМИ) към ВШИ, счита, че подозренията на американските военни в този случай са изцяло разбираеми. „ Сам по себе си, реещият на огромна надморска височина балон дава доста размазана картина на радарния екран, което затруднява идентифицирането му. Освен това има доста подправени позитивни резултати на системата за противовъздушна защита “, изяснява той.

„ Всичко беше ясно от първия балон. Дълго е ескортиран, наоколо летеше аероплан, водачите го изучаваха, идентифицираха го и го смъкнаха. А тук? „ Определена цел “ лети над Уисконсин и Мичиган. Лети на височина, на която пречи на гражданските самолети. Това значи, че това не е типичен метеорологичен балон, който нормално лети доста по-високо. Едва ли китайците ще пуснат балон на такава височина. Като цяло и трите нови апарата не изглеждахат като първия балон. Те са доста по-малки, външно също не наподобяват на първата китайска сонда. Представете си: по екрана на радара се движи неразбираема форма. Какво да вършат с нея? Генералите от Пентагона в такава обстановка стартират да се двоумят “, споделя Кашин.

Както напомня специалистът, частните дирижабли се употребяват много постоянно в гражданската сфера в Америка. „ Те също се употребяват в рекламния бизнес или за проучвателен цели. Напълно допустимо е това " настъпление " на дирижабли да са просто структури, които са се откъснали от каишката. При естествени условия никой не би им обърнал внимание. И като цяло това биха могли да не бъдат материални обекти, а атмосферни феномени. В края на краищата от време на време те мигат и на екрана на радарите за противовъздушна защита “, спомня си Кашин.

Между другото, изтребителите Ф-16 преследваха обектите, като всякога използваха ракетата АИМ-9X по задачата, отбелязва специалистът. „ Един подобен изстрел коства 600 хиляди $, само че от позиция на бюджета на Пентагона това е незначителна сума. Те в действителност не броят пари, тъй че за тях не е проблем да съборят четирите балона за няколко дни “, иронизира специалистът.

Въпреки това американският Конгрес незабавно изрази признателност на водачите от името на американския народ за тяхната пукотевица. „ Отлична работа от всички участници в тази задача, както във въздуха, по този начин и в щаба “, сподели представителят на Мичиган Елиса Слоткин. „ Благодаря на нашите изтребители за техните решителни дейности “, повтори различен член на Камарата на представителите от Мичиган, Джак Бергман. Той обаче незабавно сбърка: „ Американският народ заслужава да получи доста повече отговори на въпроси, в сравнение с имаме сега “. Слоткин също изиска пояснение.

Съмненията за свалените цели в Пентагона стигнаха до такава степен, че в понеделник вечерта подобен сериозен човек като ръководителя на Обединеното командване за въздушно-космическа защита на Северна Америка (НОРАД) и Северното командване на Съединени американски щати военачалник Глен Ван Херк съобщи, че не изключват опцията за извънземен генезис на свалените над Съединени американски щати и Канада уреди.

Но водачът на демократичното болшинство в Сената Чък Шумър не изчака резултатите от инспекцията, а незабавно заключи: нахлуването на дирижабли е дело на китайците. „ Вярвам, че китайците са били унижени, хванати в неистина, това е същински проблем за тях. Мисля, че те ще се откажат от практиката да пускат балони “, сподели Шумър.

Сенаторът добави, че съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан персонално го е срещнал с ситуацията. „ Изводът е, че допреди няколко месеца не знаехме нищо за тези балони, нито нашето разузнаване, нито военните “, оплака се Шумър.

Междувременно в неделя вечерта огледална вест пристигна от другата страна на Тихия океан, от Китай. Според вестник “Глобал Таймс ” управляващите в град Циндао също са разкрили „ неидентифициран летящ обект “ във водите на града. Властите оповестиха, че обектът е плануван да бъде свален. В тази връзка риболовците и другите поданици в региона са били помолени да съблюдават разпоредбите за сигурност. Рибарите са били призовани да създадат фотография на обекта, в случай че падне към лодка.

Кашин се съмнява, че по този метод Вашингтон е решил бързо да отговори на Пекин, като изстреля сходен разследващ дирижабъл във водите на Циндао. „ Наистина покрай Циндао се намира един от главните обекти на китайския флот, в това число базата на атомните им подводници. Но също така Циндао е голям град самичък по себе си, той е метрополис от 10 милиона с мощна стопанска система. Следователно там могат да летят доста неща: метеорологични сонди, рекламни дирижабли. Те също могат да се отлепят, да се изгубят в небето. Като цяло най-вероятно това също е инцидентно “, признава Кашин.

Експертът не изключва вълна от суматоха просто да прекоси Тихия океан и да доближи до самата Поднебесна империя. „ Може би там също стартира търсенето на всевъзможни странни обекти в небето. Е, или просто китайците взеха решение да покажат, че „ ние също страдаме “ от активността на непознато разузнаване, само че сме по-търпеливи от американците и не стреляме по всичко, което се движи “, допуска специалистът.

На собствен ред американистът Малек Дудаков счита за много евентуално в Циндао да станем очевидци на самобитен „ отговор “. „ Днес, доколкото е известно, единствено Съединени американски щати и Китай имат стратегия за основаване на военни балони. Щом Китай е изпратил свои в Америка, то е изцяло допустимо и Съединени американски щати да са изпратили свои в Китай. Засега обаче това е единствено доктрина. Ще изчакаме да забележим дали има потвърждения от Пекин - дали въобще китайците ще го смъкват и в случай че го смъкват ще покажат ли останките на публиката. Само тогава ще може да се дефинира на кого тъкмо е принадлежал балонът “, споделя Дудаков. В канала си в “Телеграм ” американистът напомни следствието на вестник " Политико ", който приказва предишното лято за американската стратегия за военни балони.

Междувременно в понеделник историята с дирижабъла беше отразена и оттатък Атлантика, в щаба на НАТО. И кой би се съмнявал - отново укориха Русия. „ Неидентифицираните балони над Съединени американски щати са знак за нараснало разузнаване от Китай и Русия против страните от НАТО “, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, говорейки в Брюксел.

Дудаков не е сюрпризиран, че генералният секретар употребява шума към НЛО, с цел да упрекне за следващ път освен Поднебесната империя, само че и страната ни. „ За Столтенберг това е напълно рутинно изказване. Сега стартира битката за неговия пост, разнообразни страни и политически сили се дефинират с кандидатурата на генералния секретар. Може би ще намерят нов, само че е допустимо и да му дадат още една година да остане на стола си. Затова през идващите седмици Столтенберг постоянно ще ни „ радва “ с ярки, шумни изказвания, с цел да поддържа позитивен медиен декор към себе си - с вярата, че ще може да остане отпред на военния съюз още веднъж година “, счита политологът.

Междувременно невнимателна забележка на военачалник Ван Херк докара до обстоятелството, че американските медии през целия понеделник съществено обсъждаха версията за гибелта на извънземни кораби. На това обърна внимание съветският сенатор Алексей Пушков. Страната, изпратила сондите на височина 12 километра над територията на Съединени американски щати, би трябвало да разполага с незнайни технологии, защото американските водачи, които са ги свалили, не схващат за какво апаратите са били държани на такава височина, сподели Пушков. „ Или американците този път са „ надвишили пълномощията си “ и са свалили нещо неправилно. Не стандартно НЛО, а същинско. Американските медии са цялостни с версии и спекулации по този въпрос “, добави Пушков.

В понеделник вечерта екипът на президента Джо Байдън най-сетне побърза да успокои хората. „ Искам да съм сигурен, че ще чуете това от Белия дом. Имаше въпроси и опасения по отношение на това, само че не, желая да повторя това, няма признаци за извънземна активност в обстановката ”, сподели прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер. Белият дом добави, че военните са вдигнали от дъното на Атлантическия океан част от електрониката и рамката на първия свален балон на Китай.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР