След сутрешните мъгли днес времето ще е предимно слънчево. Насладете

...
След сутрешните мъгли днес времето ще е предимно слънчево. Насладете
Коментари Харесай

Боби Лазаров: Насладете се на слънчевото време днес, защото идват валежи

" След утринните мъгли през днешния ден времето ще е най-вече слънчево. Насладете му се, тъй като към края на седмицата се задават превалявания ". Така стартира прогнозата си за времето синоптикът на БТВ Боби Лазаров.

" На 11 декември оптималните температури ще бъдат сред 5 и 10 градуса - 6 в София, 10 в Пловдив и 8 във Варна. Вятърът в множеството области е слаб, а в планините до сдържан. Привечер от северозапад се задава ново нарастване на облачността, а до края на тази седмица вероятността за геомагнитни стихии е минимална. След мъглите тази заран и по нашето Черноморие чакаме най-вече слънчево време. Там вятърът е слаб от запад-югозапад. Максималните температури - сред 7 и 9 градуса.

Днес времето в планините ще бъде уместно за туризъм. Предстоят доста слънчеви часове. Вятърът е най-вече слаб до сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 5 градуса, а на 2000 - към минус 1.

Във вторник - нарастване на облачността от запад на изток. Не е изключено тук-там едва да превали дъжд. Започва нарастване на температурите, което ще продължи до четвъртък в това число.

В сряда - утринни мъгли над западните региони на Горнотракийската равнина и река Дунав, след това раздрана облачност и слънчеви часове.

В четвъртък - заоблачаване, увеличаване напразно в Дунавската низина и стартират валежи от дъжд. Тогава от запад се задава захлаждане. В петък важели от дъжд в Предбалкана, Западна България, Централна, Северна и Североизточна България. Там дъждът ще минава в сняг. Дори са вероятни виелици и снегонавявания. А към събота - прохладно и по-студено време ", сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР