След стрелбата в църква в американския щат Тексас Associated Press

...
След стрелбата в църква в американския щат Тексас Associated Press
Коментари Харесай

10-те най-смъртоносни стрелби в САЩ през последните 5 години

След стрелбата в черква в американския щат Тексас Associated Press напомня някои от най-смъртоносните набези с огнестрелни оръжия в Съединени американски щати от 2012 година насам. Кървавият случай от 5 ноември 2017 година лиши живота на 26 души и е класиран като третият най-смъртоносен случай от последните 5 години.

10. На 2 април 2012 година някогашният студент Уан Го откри огън в университета „ Ойкос “ в Оукланд, като умъртви седем души и рани трима. Срещу него бяха повдигнати седем обвинявания в преднамерено ликвидиране и три обвинявания в опит за ликвидиране, само че психиатрична експертиза стигна до заключението, че той страда от параноидна шизофрения и не е кадърен да бъде съден.

9. На 17 юни 2015 година Дайлън Руф простреля 9 индивида в афроамериканска черква в Чарлстън. Според полицията нападението е било осъществено по расови подбуди. Руф беше наказан на гибел за убийствата.

8. На 1 октомври 2015 година при пукотевица в колежа „ Умпкуа “ в Роузбърг бяха убити 10 души, а седем бяха ранени. Нападателят Кристофър Харпър-Мърсър влезе в престрелка с полицията, след което се самоуби.

7. На 16 септември 2013 година страдащият от психологично разстройство Арън Алексис простреля 12 индивида в корабостроителницата на военноморските сили във Вашингтон. Той беше погубен при престрелка с полицията.

6. На 20 юли 2012 година Джеймс Холмс умъртви 12 индивида и рани 70 в киносалон в Орора. Той беше наказан на пожизнен затвор.

5. На 2 декември 2015 година Сайед Ризуан Фарук и Ташфин Малик откриха огън в център за обществени услуги в Сан Бернардино, убиха 14 индивида и раниха над 20. Двамата избягаха от мястото на престъплението, само че бяха убити по-късно при престрелка с полицията.

4. На 14 декември 2012 година 20-годишен мъж умъртви 26 души при пукотевица в учебно заведение „ Санди Хук “ в Нютаун, след което се самоуби.

3. Най-малко 26 души починаха, а 20 бяха ранени при пукотевица в Баптистка черква в американския щат Тексас. Нападението стана в град Съдърланд Спрингс, близо до Сан Антонио. Нападателят е 26-годишният американски жител, някогашен боен, Девин Кели. Той беше открит мъртъв близо до мястото на нападението.

2. На 12 юни 2016 година Омар Матин простреля 49 индивида в нощен клуб в Орландо. По-късно той беше погубен в престрелка с полицията.

1. На 1 октомври 2017 година Стивън Падок откри огън от 32-ия етаж на хотел в Лас Вегас по участници в музикален фестивал, умъртви 58 индивида и рани над 500. Командоси щурмуваха стаята му и откриха, че се е самоубил.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР