След страхотната си победа срещу Новак Джокович в решаващ мач

...
След страхотната си победа срещу Новак Джокович в решаващ мач
Коментари Харесай

Ето какво трябва да се случи, за да видим отново Надал срещу Федерер

След страхотната си победа против Новак Джокович в решителен мач от груповата фаза на Заключителния шампионат на ATP в Лондон, Роджър Федерер чака да разбере името на противника си на полуфинала. Това ще стане след изиграването на последните два мача от груповата фаза: Рафаел Надал - Стефанос Циципас и Даниил Медведев - Александър Зверев.

Федерер, австриецът Доминик Тийм и гръкът Циципас са трима от играчите с обезпечено място на полуфиналите, а четвъртото име ще стане ясно довечера. Всеки от тримата борещи се за място в идната фаза в Група “Андре Агаси” - Надал, Медведев и Зверев, има късмет да продължи напред. Това значи, че Федерер би могъл да се изправи в събота против огромния си противник през годините Надал.

За да се случи това Надал би трябвало да победи наложително Циципас в ранния мач през днешния ден, а по-късно испанецът би трябвало да чака удобен резултат от срещата сред Медведев и Зверев. За да продължи напред Надал, Медведев би трябвало наложително да завоюва против миналогодишния първенец Зверев. Интересното е, че Надал не може да приключи на второ място в Група “Агаси”. Рафа може само да стане първи в групата си и в случай че успее да го стори, ще се изправи против Федерер, който приключи на втора позиция в крайното класиране в Група “Бьорн Борг”.

Надал има съществено преимущество в директните си дуели с Федерер (24-16 победи), само че швейцарецът е спечелил четири от петте срещи посред им на Финалния шампионат на ATP. Петата от рекордните 6 трофеи на Федерер на Заключителния шампионат на ATP пристигна след триумф на финала точно против Надал - 6:3, 3:6, 6:1 през 2010 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР