След старта на електронните направления лекари споделят, че новата системата

...
След старта на електронните направления лекари споделят, че новата системата
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов с подробна информация за е-направленията

След старта на електронните посоки лекари споделят, че новата системата вместо да улесни  усложнява и забавя процеса. А неточност в една от стратегиите препращала всички пациенти на гинеколог, без значение какво ги боли.

В ефира на Нова телевизия общопрактикуващият доктор доктор Николай Брънзалов съобщи, че е уверен, че изгодите от електронното опазване на здравето занапред ще се усещат.

" Относно грешката с гинеколога - става въпрос за изолиран случай. Никога не сме се заблуждавали, че първоначално няма да има проблеми. Има много неща, които компаниите снабдители на медицински програмен продукт ще би трябвало да завършат. Надявам се да бъдат все по-малко проблемите " сподели лекарят.

Според него на този стадий надали пациентите ще схванат какво се цели с електронното опазване на здравето, тъй като не е напълно приключено.

" Трябва да се включи системата на лечебните заведения, с цел да може здравното досие да бъде изцяло окомплектовано. При това състояние, откакто би трябвало да отидете да ви прегледа доктор, той ще може да влезе в досието, в случай че му дадете позволение, и да види всичко за вашето лекуване досега ", разясни лекар Брънзалов.

И добави, че досега проблеми е имало единствено с една компания снабдител на медицински програмен продукт. " За страдание, тя владее към 60% от пазара. БЛС съюз е покрит от сигнали на сътрудници ", изясни докторът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР