След станалите в последните дни катастрофи с пострадали и загинали

...
След станалите в последните дни катастрофи с пострадали и загинали
Коментари Харесай

София - градът с най-много загинали пешеходци в Европа

След станалите в последните дни произшествия с потърпевши и починали пешеходци в София от Асоциацията на потърпевшите при произшествия считат, че в града не са взети задоволително ограничения за безвредно придвижване по скоростните булеварди, а въпреки това принос за случаите имат и самите пешеходци.

" Малко са осветените пътеки. Няма задоволителен брой надигнати пътеки. Нямаме нито едно надигнато кръстовище, нямаме кръгови кръстовища, нямаме разделяне на потоците, нямаме загради на скоростните булеварди, където се кара с висока скорост. Всичко това основава предпоставки за произшествия с пешеходци ", акцентира пред БНР Владимир Тодоров от Асоциацията на постраделите при произшествия.

" От друга страна е държанието на пешеходците, което също е доста безразсъдно с една криворазбрана позиция, че пешеходците на пешеходна пътека имат безусловно преимущество, което не е правилно и това в последна сметка води до това, че София е може би градът в Европа с най-вече починали пешеходци ", добави той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР