След сриването на сайта на финландския парламент, последвано и от

...
След сриването на сайта на финландския парламент, последвано и от
Коментари Харесай

Израел е притеснен от възможна кибератака на предстоящите избори

След сриването на уеб страницата на финландския парламент, последвано и от срив на държавния уебсайт, в този момент и Израел предизвести за допустима хакерска атака, посредством която друга страна може да се опита да повлияе на изборните резултати при идните през ноември избори.

Опасенията не са нови. През януари 2019 година, в навечерието на първия тур на изборите, някогашният началник на Shin Bet Надав Аргаман се появи в университета в Тел Авив, предупреждавайки за „ намесата на непозната страна и ход, който може да повлияе на резултатите от изборите “.

Сега още веднъж се появиха предизвестия – в началото във в. „ Маарив ”, в които се показва, че „ Израел е угрижен за опцията за външна интервенция, изключително посредством киберсредства ”. От обявата излиза наяве, че се засяга Русия и даже се твърди, че израелското държавно управление е изпратило нота с сходно предизвестие.

Руското посолство отхвърли такава опция с остро обществено опровергаване, а формален Израел отхвърли да е изпращал сходно предупредително писмо. Все отново...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР