След срива на борсите в Съединените щати и Азия, на

...
След срива на борсите в Съединените щати и Азия, на
Коментари Харесай

Силен спад в началото на търговията на водещите фондови борси в Европа

След срутва на тържищата в Съединените щати и Азия, на алено потегли и търговията в Европа - главните показатели на тържищата във Франкфурт, Париж и Лондон също записаха спад. Отвъд Океана понижаването на индикаторите провокира суматоха, в Азия - терзания, а на Стария континент са внимателни в прогнозите си и приканват за успокоение.

 Индексът Дау Джоунс се срина Индексът Дау Джоунс се срина
Паника настъпи на "Уолстрийт " нощес откакто индустриалният фондов показател Дау Джоунс се срина за по-малко от час с съвсем 1600 пункта. Това се случва...

Финансовият свят се върна към спомените си от 2008 година и тежката финансова и икономическа рецесия. Водещият показател на лондонската борса намали с 2,5 % - най-ниските стойности от 2016 година насам. Със спад от към 3 на 100 стартира и търговията във Франкфурт и Париж. Анализатори подсетиха, че сходни флуктуации на пазара не са следени от повче от година и приканиха бизнеса към спокйствие. Сериозен спад записва и главният показател на японската борса - Никкей, стойностите му се намалиха със приблизително 5%. Това тормози локалните поданици.
" Не е обикновено. Причината евентуално е сривът в Съединените щати. Мислех, че стопанската система е в добра форма, стойностите на индикаторите вървят нагоре. Но сходен срив прави бъдещето неразбираемо. " " Цените на скъпите бумаги се покачиха доста без ясна причина. Мисля, че е време да се държим крепко, предстоят разтърсвания. "
А сривът на американския фондов пазар провокира суматоха. Предаван онлайн по малкия екран, спадът на главния показател Дау Джоунс прикова вниманието на минувачите в Ню Йорк, като записва най-ниски равнища за последните шест години и загуби 4,6% от цената си. Според локални анализатори обаче няма място за терзание.

Джеймс Макбрайд, анализатор: Пазарът стигна прекомерно надалеч за доста малко време. Уместно е да има някакъв тип рестарт. Ако погледнем стойностите на главните показатели от предходната година, ще забележим, че те са много над междинните равнища в исторически проект. В никакъв случай не става дума за колапс на стопанската система, а даже за добра вест.Джеймс Макбрайд, анализатор: Мисля, че новото обикновено ще бъде да имаме естествени разтърсвания. През последните няколко години сме очевидци на аномална липса на придвижване на показателите. Така че считам, че това добра вест.
След спада на главните борсови показатели, и цените на петрола потеглиха надолу.

 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР