След срещу имиграционните власти на Аржентина личните данни на 12

...
След срещу имиграционните власти на Аржентина личните данни на 12
Коментари Харесай

Хакерска атака пусна в мрежата личните данни на над 20 000 човека

След против имиграционните управляващи на Аржентина персоналните данни на 12 000 германци и 11 000 швейцарци към този момент са онлайн. Защитниците на правата на потребителите предизвестяват за допустима кражба на идентичност, заяви уеб сайтът Euroactiv, представен от БГНЕС.
Нападението е осъществено на 27 август от „ NetWalker ” – рансъмуер (софтуер за изнудване – бел.ред.) и освен докара до краткотрайно срив на системата, само че и до безпорядък по аржентинските граници при влизане и овакантяване на страната.
 Китайски хакери откраднали данни за испанската ваксина против COVID-19 Китайски хакери откраднали данни за испанската ваксина против COVID-19
Китайски хакери са откраднали информация от испански лаборатории, работещи върху ваксина за Covid-19, заяви „ El Pais “, цит...
По-късно управляващите получиха информация за кражбата на персонални данни в криптирана форма, които щели да бъдат отключени единствено против откуп. За да потвърдят осъщественото, пуснаха част от данните в Даркнет (така наречената тъмна мрежа).
Според медиите на 11 август аржентинското държавно управление е удостоверило, че хакерите са получили данни от имиграционните управляващи и в този момент желаят откуп от 4 милиона щатски $ за декриптирането им. Правителството е отказало. След приключване на крайния период хакерите явно разгласили откраднатите данни в тъмната мрежа във файл, наименуван „ Коронавирус ”, който е наличен посредством линк и с ключова дума, като и двете са оповестени в блог.
Там се намират на хора, които трябваше да изоставен страната по време на блокирането поради ковид. Сред тях са германци, швейцарци, аржентинци, французи, израелци и канадци. В допълнение към информацията за пътуването файлът съдържа датите на раждане и номерата на паспортите. Очевидно са наранени и високопоставени немски дипломати.
Министерството на вътрешните работи на Германия съобщи, че аржентинските управляващи са удостоверили, само че федералното държавно управление не е в течение кои лица съответно са наранени от случая.
 Турски хакери нападнаха гръцки държавен уеб страница Турски хакери нападнаха гръцки държавен уеб страница
Интернет страницата на държавната бизнеспрограма за развиване на човешките запаси (epanad.gov.gr) през днешния ден стана обект на хакерска офанзива, с...
Все още няма изясненост кой стои зад офанзивата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР