След срещна с премиера Бойко Борисов и със земеделския министър

...
След срещна с премиера Бойко Борисов и със земеделския министър
Коментари Харесай

След срещата с Борисов: Зърнопроизводителите решиха да не протестират

След срещна с премиера Бойко Борисов и със земеделския министър Румен Порожанов, зърнопроизводителите се отхвърлиха от желанието си да стачкуват.

До срещата се стигна, откакто предходната седмица производителите се оповестиха против промиете в Закона за горивата и желаеха проектозаконът да не бъде одобряван от Народното събрание. Тогава те подчертаха, че с готвените промени на земеделците се вменяват неприложими условия и се постанова тежък финансов и бюрократичен режим на вписване. С декларация до Народното събрание и държавното управление зърнопроизводителите настояха да бъдат изключени от
обсега на Закона за горивата и заплашиха, че в случай че това не стане, са подготвени да докарат тежките машини в София.

След днешната среща от Националната асоциация на зърнопроизводитлите (НАЗ) оповестиха, че " за момента проблемът е решен ". На диалога е участвал и вносителят на проектозакона за горивата - депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров - Ревизоро.

" Искам да благодаря на премиера и на господин Порожанов за оказаното подпомагане за решаването на този проблем. Имахме проблем, сътвориха се работни групи, работи се, за момента казусът е решен. Отменяме митинга, който щеше да се състои във вторник ", сподели пред публицисти в Министерския съвет ръководителят на асоциацията Костадин Костадинов.

В събота се организира среща между министъра на земеделието Румен Порожанов и ръководителя на Национален съюз на земеделските кооперации в България. След нея управителният съвет на НАЗ реши да разпореди на юристите на земеделския бранш, взаимно с тези на министерството на земеделието, да разработят оферти за промени на законопроекта за горивата, тъй че земеделските производители да не бъдат натоварвани с допълнителни изисквания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР