След срещата стана ясно, че по всяка една от поставените

...
След срещата стана ясно, че по всяка една от поставените
Коментари Харесай

Денков се разбра и със земеделците: Изплащаме им субсидиите до 30 септември

След срещата стана ясно, че по всяка една от поставените от протестиращите точки – или можем да предложим решение, или може да разбираем по какъв начин ще търсим решение в най-кратки периоди. Това съобщи министър председателят Николай Денков след среща с контактната група на протестиращите земеделци в Министерски съвет. Министър-председателят подчерта, че до 30 септември ще бъдат изплатени всички дотации, дължими на земеделските производители.

" След малко ми следва диалог с премиера на Украйна, на който ще обясня, че през днешния ден с протестиращите сме разискали, че ще има избрана квота за България, и тя ще бъде позволена за импорт у нас, когато сме прецизирали какъв брой огромна ще е тя. В близкия интервал ние няма да позволим импорт на слънчоглед от Украйна ”, акцентира Денков.

По думите му във връзка с останалите артикули - царевица, пшеница и рапица. , за които зърнопроизводителите желаят възбрана за импорт – и сега се водят договаряния сред Европейска комисия и Украйна, дружно със земеделските министри на страните членки. " Не знам какъв ще бъде изходът от договарянията, само че ще създадем всичко допустимо те да бъдат включени. Ако не – на двустранна основа ще проведем договаряния с Украйна за тях ”.

Той бе безапелационен, че досега не са открити каквито и да било проблеми с качеството на продуктите, внасяни от Украйна.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР