След срещата си с държавния глава Франк-Валтер Щайнмайер, председателят на

...
След срещата си с държавния глава Франк-Валтер Щайнмайер, председателят на
Коментари Харесай

Има ли светлина в края на тинела за Германия след срещата Щайнмайер - Шулц

След срещата си с президента Франк-Валтер Щайнмайер, ръководителят на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц е изразил подготвеност да взе участие в диалози за разрешаването на политическата рецесия в Германия, оповестява националният всекидневник Die Zeit.

Съгласно думите на генералния секретар на партията Хубертус Хайл, срещата меджу Шулц и Щайнмайер е траяла към осем часа. На нея е участвал и министърът на външните работи Зигмар Габриел. А резултатите: „ ГСДП е твърдо уверена, че е належащо да се беседва. ГСДП няма да се изключи от договарянията “. Хайл акцентира, че социалдемократите ще чакат идващите стъпки, които немският президент ще предложи за извеждане на страната от неочакваната рецесия, в която навлезе в нощта против понеделник, 20 ноември, когато свободните демократи на Кристиан Линднер станаха от масата за договаряния за основаване на новото съдружно държавно управление на Федерална Република Германия, прецизира " Фокус ".

По-рано федералният правосъден министър Хайко Маас, също социалдемократ, разкри, че партийното управление е обсъждало дали да отдръпна безапелационния отвод за влизане в нова огромна коалиция със Съюза (ХДС/ХСС). Хайл и Маас отхвърлиха спекулациите за оставката на водача на партията. Шулц, който след изборите за Бундестаг през септември неведнъж отхвърляше коалирането си с Ангела Меркел, съумя да завоюва гласовете на 20,5% от немските гласоподаватели. Никой от редиците на ГСДП обаче не изиска оставката му, напомня изданието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР