След срещата Си-Путин екипът на Байдън все още не разбира

...
След срещата Си-Путин екипът на Байдън все още не разбира
Коментари Харесай

Фокс нюз критикува Байдън, че е твърде мек с двамата диктатори Путин и Си

След срещата Си-Путин екипът на Байдън към момента не схваща какво се случи преди малко със Съединените щати, към този момент е ясно, че двамата са съгласни в опълчването си на водачеството на Съединени американски щати, написа Ребека Кофлър за " Фокс нюз ".

" Сега се случват промени, които не са се случвали от 100 години. Когато сме дружно, ние движим тези промени ", съобщи президентът на Китай Си Дзинпин, до момента в който се сбогуваше със своя " безценен другар " Владимир Путин в Москва тази седмица. " Съгласен ", отговори съветският президент.

Сега, откакто тридневната среща завърши, какви са последствията за Запада, Европа и света? Ето взор към това какво да очаквате (и да не очаквате) отсега нататък.

Двамата водачи възвестяват непрекъснат анти-САЩ блок, с Китай, като международен гравитационен център

Преди Си и Путин да се срещнат в това, което има всички отличителни белези на историческа среща, двамата водачи разгласиха прокламации в съответните си държавни вестници, обрисувайки визията си за света, който директно провокира демократичния ред, учреден на западните правила. По време на срещата на високо равнище и двамата властнически лидери дадоха сигнал за мощните си антиамерикански настроения и антизападни настроения и желание да се опълчват на управлението на Америка на всяка крачка.

Си, в подписана публикация със заглавие " Напред към отварянето на нова глава от китайско-руското другарство, съдействие и общо развиване ", похвали ролята на Москва и Пекин в насърчаването на " нов модел на връзки сред огромните страни ", учреден на " взаимни Доверие. " Статията беше оповестена в понеделник и в съветски медии.

Си и Путин ще употребяват Организация на обединените нации, с цел да отхвърлен Съединени американски щати и Запада

В това, което наподобява като директно обръщение към Запада,, че Китай и Русия са непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, които се стремят към " изчерпателен стратегически партньорство на съгласуваност " и " поддържат самостоятелна външна политика ".

, акцентира " специфичния темперамент на руско-китайското партньорство ", построено върху " уважението към суверенитета и ползите на другия ".

Той означи, че връзките Москва-Пекин са с друго качество, нямат " военно-политически съюзи от времето на Студената война " и " няма кой да подрежда непрекъснато " и кой " непрестанно да се подчинява ".

Това беше ясно обръщение, че двамата автократи и двамата евентуално ще останат държавни глави за цялостен живот, ще продължат да употребяват Съвета за сигурност на Организация на обединените нации като платформа за опълчване на всяко значимо деяние от дневния ред на Запада.

Провеждайки диалози на държавно равнище с Путин, единствено дни откакто за военни закононарушения в Украйна, осъществени от съветските сили там, Си даде да се разбере на Запада, че Китай подценява интернационалното право, издигнато на западни правила.

Сега Русия на Путин свири втора цигулка след Китай на Си

Китайският водач даде на своя съветски сътрудник най-силната си поддръжка до момента, като поддържа бъдещото преизбиране на Путин през 2024 година " Благодарение на вашето мощно водачество Русия реализира забележителен прогрес в постигането на просперитета на страната през последните години. Сигурен съм, че съветският народ мощно ще ви поддържа в положителните ви инициативи ", сподели Си на Путин.

Путин, който постоянно е проектирал имиджа на загрубял държател на нуклеарна суперсила, даде на Си ясно самопризнание, че Китай в този момент е по-високопоставеният сътрудник в връзките.

В приветственото си изказване в понеделник, първия ден от визитата на Си, Путин беше прочувствен и раболепен към Си. Той го назова " уважаеми господин ръководител! " и " Скъпи приятелю! " Той означи, че Китай е направил " грамаден пробив напред в своето развиване, привличайки същинско внимание в целия свят ", добавяйки, че " ние (Русия) даже малко завиждаме ".

Икономическата взаимозависимост на Русия от Китай нараства, защото глобите на Съединени американски щати и Европа съвсем отрязаха Москва от Запада. Пекин даде икономическа избавителна линия на Москва, внасяйки съветска сила, което оказа помощ на Путин да продължи да финансира войната си против Украйна.

Миналата година бюджетните доходи на Кремъл скочиха от 52,8 милиарда $ на 81,3 милиарда $, с помощта на китайските покупки на недопечен нефт и въглища. Икономическото съдействие сред двамата ще се усили, като Путин и Си подписаха 10 съглашения, годни до 2030 година Путин цели да усили търговията с Китай, която доближи 189 милиарда $, до 200 милиарда $. Русия има едно от най-големите залежи на естествени запаси в света, а Китай има най-голямото население в света. Тъй като западните наказания евентуално няма да бъдат отстранени от Русия в скоро време, зависимостта на Русия от Китай единствено ще пораства.

Китай култивира зависимостта на Русия, защото се стреми да разшири своето геополитическо и икономическо въздействие в Евразия, най-голямата суша в света, посредством своята самодейност " Един пояс, веднъж ".

Този огромен трансконтинентален инфраструктурен план, воден от Китай, има за цел да свърже веригите за доставки и логистиката по целия свят, позволявайки издигането на Китай като световен център на тежест. Като младши сътрудник на Си, Путин, който се стреми към съдействие сред Евразийския стопански съюз на Русия и китайския " Един пояс, веднъж ", дава опция на огромния проект на Китай да стане преобладаваща икономическа и военна мощ до 2049 година, измествайки своя максимален противник, Съединените щати.

Няма мир за Украйна

Въпреки че визитата на Си в Москва беше прокламирано от Пекин като опит да се помогне за преустановяване на огъня във варварската война на Русия с нейния някогашен руски комшия, тет-а-тет сред двамата диктатори е доста малко евентуално да донесе мир на Украйна.

Китай е мощно стимулиран да продължи войната и Си евентуално ще утвърди доставки на смъртоносна военна помощ за Русия. Това, че двата най-сериозни китайски геополитически съперника изчерпват бойните си арсенали в прокси война, е от изгода за Китай.

Докато Русия и Китай се показват като стратегически сътрудници без ограничавания, в реалност те са съперници в дълготраен проект. Двете страни споделят граница от над 3600 км и бурна история и се чака да се изправят във боен конфликт в бъдеще.

Промените в действителност идват в света. За страдание администрацията на Байдън, която е свръхфокусирана върху Украйна, е в блажено незнание, че двамата диктатори трансформират международния ред, на който Съединените щати и съдружниците разчитаха за сигурност от десетилетия.

Време е възрастните в Белия дом на Байдън да мислят сериозно и стратегически.
 Китай е най-сериозният съперник на Съединени американски щати и Пентагонът се готви за борба Обновена
Китай е най-сериозният съперник на Съединени американски щати и Пентагонът се готви за борба

60% от армията на Съединени американски щати е в най-висока подготвеност и може да се разгърне до 30 дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР