След срещата с премиера Кирил Петков американският министър на отбраната

...
След срещата с премиера Кирил Петков американският министър на отбраната
Коментари Харесай

Сформирането на многонационална бойна група у нас обсъдиха Драгомир Заков и Лойд Остин

След срещата с премиера Кирил Петков американският министър на защитата беседва и с българския си сътрудник Драгомир Заков.

Двамата са разискали обстановката в Украйна и са подчертали единството на страните-членки на НАТО в укрепването на сигурността в района с подхванатите ограничения за увеличаване на възпиращия и защитителен капацитет на Източния фланг, оповестяват от министерството на защитата.

Акцент в диалозите е била и образуваната от България непрекъсната многонационална бойна група, под оперативния надзор на Върховния главнокомандващ на НАТО в Европа, която ще способства за увеличение на отбранителните качества на Алианса в района.

В рамките на полемиката са били наранени и предпочитаните за България въпроси, свързани с придобиването на нови качества и рационализация на българските Въоръжени сили, както и вероятностите за съдействие в региона на киберсигурността. Очертани са и последващите стъпки за развиването на стратегическото партньорство сред двете страни, допълват от министерството на защитата.

На срещата са участвали и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и посланикът на Съединени американски щати у нас Н.Пр. Херо Мустафа.

Посещението на секретаря по защитата Лойд Остин е знаково за двустранните връзки в региона на защитата сред България и Съединени американски щати, означи министърът на защитата Драгомир Заков. За последните 25 години това е първа аудиенция в нашата страна на равнище секретар по защитата.

Снимки: Министерство на защитата

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР