След срещата, на която беше коментирано увеличението на заплатите в

...
След срещата, на която беше коментирано увеличението на заплатите в
Коментари Харесай

Синдикатът на затворите: Постигнатото увеличение на заплатите е удовлетворение

„ След срещата, на която беше коментирано нарастването на заплатите в бранша, усещаме задоволство от свършената работа и изпълнените поети по-рано в среща с нас задължения от страна на финансовия министър, както и от страна на политическите партии в Народното събрание, предложили и подкрепили по време на бюджетната процедура двете нараствания от 175 лв. плюс 10%. “

Това сподели Цветан Михайлов, член на Управителния съвет на Синдиката на чиновниците в пандизите в България /ССЗБ/. От синдиката са останали сюрпризирани от обстоятелството, че в Бюджет 2023 не са обезпечени нужните финансови средства за застраховане на отговорностите на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ и Главна дирекция „ Охрана “ за изплащането на сумите, обвързани с признатите единствено преди няколко месеца наредби за изискванията и реда за образуване и погашение на спомагателното заплащане за реализирани резултати в служебната активност.

„ Протестирали сме по време на всички държавни управления постоянни и служебни от 2009 година насам и все пак ми се желае да отбележа, че не сме организация, която цели на първо място да подстрекава към неодобрение. Но в случаите, в които представителите на институциите нямат предпочитание да се вслушат в гласа на хората, върху които техните решения оказват директно отрицателно въздействие, ние ще продължаваме да прибягваме до митингите, като последна мярка да бъде чут гласа на работещите “ , разяснява Михайлов пред „ Българска телеграфна агенция “.

Според него в съответния миг след идването на постоянното държавно управление и извънредно неприятния интервал на влошен обществен разговор по време на служебния кабинет, синдикатът ще търси нормализиране на връзките и ще разчита на повече чуваемост и намиране на допирни точки с управлението на министерството по значимите за чиновниците въпроси.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР