След срещата на Г-20 в Осака американският президент Доналд Тръмп

...
След срещата на Г-20 в Осака американският президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Братя корейци, видели се след 60 години: Нямахме какво да си кажем, разплакахме се!

След срещата на Г-20 в Осака американският президент Доналд Тръмп се насочва на посещаване в Южна Корея.

Държавният глава още веднъж изненада със известие в Twitter, в което предложения севернокорейския водач Ким Чен Ун на къса среща в демилитаризираната зона сред двете Кореи. От Пхенян дадоха отговор, че обмислят предлагането като "много забавно ".

38-ият паралел разрязва като с нож границата сред Северна и Южна Корея, споделя в репортаж екип на Bulgaria ON AIR. Демилитаризираната зона среща и разделя един народ, разграничен по волята на Великите сили. Линия за отмора от войната, по този начин корейците назовават това място.

В непосредственост до демилитаризираната зона всеки ден идват стотици туристи, с цел да видят въпреки и отдалеко Северна Корея.

Днес към 60 000 души живеят разграничено от своите фамилии и чакат в миналото още веднъж да се съберат. През 2012 година се организира среща сред разграничените фамилии на границата сред двете корейски страни.

„ 60 години не бях виждал своя брат. Той беше на 85, а аз на 74 години. Дотогава мислех, че брат ми е мъртъв. Но той ме е търсил. Когато се видяхме, нямаше какво да си кажем, с изключение на да се разплачем. Искам да го видя още веднъж “, споделя гражданин на Южна Корея.

Настроенията в Южна Корея по отношение на бъдещо обединяване са по-скоро положителни, регистрират анализатори.

Най-страшното място на планетата, по този начин назовава демилитаризираната зона президента Бил Клинтън. През 2017 година Доналд Тръмп опита да посети зоната, само че не съумя поради неприятно време.

Очакването идване на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в демилитаризираната зона тази неделя е следващият лъч вяра за случването на бъдещо обединяване. По време на визитата се чака президентът да изпрати следващо писмо до Ким Чен Ун.

Междувременно Пхенян даде явен знак, че не желае посредничеството на Сеул в връзката със Съединени американски щати и я дефинира като позитивна.

Американският държавен секретар Майк Помпео пък разгласи, че се надява контактите сред Ким Чен Ун и Доналд Тръмп да доведат до бъдещо помирение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР