След среща с президента на Чехия Петър Павел в Прага

...
След среща с президента на Чехия Петър Павел в Прага
Коментари Харесай

Зеленски от Прага: НАТО трябва да предприеме конкретни стъпки към приемането ни в алианса

След среща с президента на Чехия Петър Павел в Прага в четвъртък вечер, украинският държавен глава Володимир Зеленски прикани НАТО да предприеме съответни стъпки към приемането на Украйна в aлианса, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Украйна може да разчита на по-нататъшната поддръжка на Чешката република при отбраната си от съветската експанзия, увери Павел след срещата. Той изрази поддръжката на Чехия за кандидатурата на Украйна да се причисли към НАТО и към Европейския съюз

" Трябва да се каже изцяло ясно, че в полза на Чешката република е Украйна, незабавно щом войната завърши, да стартира договаряния за участие в НАТО, тъй като това е в интерес и на нашата сигурност, районната непоклатимост и икономическия прогрес ", сподели Павел.

От своя страна украинският президент съобщи, че идната среща на НАТО във Вилнюс би трябвало да се концентрира върху фактически наличие и да даде " явен сигнал " за бъдещото участие на Украйна в Алианса.

" Говорим за явен сигнал, съответни неща в посока на покана ", сподели Зеленски на конференцията с чешкия си сътрудник. " Нуждаем се от този тласък. Нуждаем се от почтеност в връзките ни ", добави украинският президент.

Той съобщи, че страната му се нуждае от доста повече от общи изказвания, че вратата на НАТО е " отворена ".

Зеленски дойде в чешката столица след визитата си в София.

Днес той ще бъде в Истанбул, където ще беседва с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР