След среднощното гласуване до 3:00 часа през нощта, днес депутатите

...
След среднощното гласуване до 3:00 часа през нощта, днес депутатите
Коментари Харесай

Гласуването на Бюджет 2018 и днес върви изключително бавно и мудно

След среднощното гласоподаване до 3:00 часа през нощта, през днешния ден депутатите не престават с второто четене на държавния бюджет. Засега бюджетът е на една трета от целия текст. Към момента депутатите минаха през бюджетите на районното министерство, околната среда и водите, стопанската система и министерството на енергетиката. Репортерът ни Цветелина Катанска споделя повече за втория ден от гласуването.

Гласуването на Бюджет 2018 и през днешния ден върви извънредно постепенно и мудно. Поради липса на кворум съвещанието стартира по-късно. Депутатите от " Воля " влязоха с медицински маски, тъй като съгласно тях отрицателните обиди от парламентарната естрада може да ги заразят.

Те визираха думите на Слави Трифонов, Иво Христов и Вежди Рашидов. В този миг самият Рашидов излезе на парламентарната естрада и се извини за своето изявление. След това депутатите минаха към гласоподаване.

 © Българска телеграфна агенция
Припомняме, че през вчерашния ден бе призната главната рамка на бюджета, т.е приходната и разходната част. Каквито и оферти да се вършат оттук нататък, те би трябвало по този начин да са съобразени, че да дава отговор на заложените доходи и разноски. Едно такова предложение, което беше признато през вчерашния ден, не беше съобразено през вчерашния ден, а то е увеличение на дотация за ремонт на църкви и манастири с 1 млн. лв.. Заради това разминаване се оказа, че този бюджет не може да бъде признат. Депутатите оставиха чл.6 да бъде признато през днешния ден най-после на съвещанието.

По закон депутатите нямат право да гласоподават три пъти еднакъв закон, както ще се случи.

Всички оферти, които бяха направени от опозицията, бяха отхвърлени и бюджетът се приемаше по текст на вносителя, т.е от Министерски съвет. Част от предложенията на опозицията са повече средства за справяне с бедствия, както и повече за околна среда.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР