След спорове в пленарната зала между ГЕРБ и БСП окончателно

...
След спорове в пленарната зала между ГЕРБ и БСП окончателно
Коментари Харесай

НС реши да даде гратисен период на общинските съветници за деклариране, че не са акционери или търговци

След разногласия в пленарната зала сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия дефинитивно се реши да се даде гратисен интервал на общинските съветници до 1 декември 2019 година за обявление, че не са еднолични търговци, съдружници, акционери, членове на директорски, контролен или надзорен съвет на комерсиално сдружение, което има подписани контракти с общината. Поправката в антикорупционния закон беше гласувана на две четения и влиза в действие с днешна дата.

От левицата настояха да се отсрочи второто четене на Закона с претекста, че ще създадат в тридневен период оферти за смяна. Това не беше позволено като процедура, с обяснението, че предлагането е направено отвън разискването на законопроекта на първо четене.

Председателят на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов отбрани изменението в антикорупционния закон:

Организацията на общинските съветници и кметове упорства за тази правдивост. Няма по какъв начин това решение да го натоварваме с тези политически заключения. Очевидно е, че законът работи. Само че, когато се подхваща едно такова съществено, огромно преструктуриране на органи, смяна в законодателството, е обикновено и обяснимо да има нужда от прецизиране на някои от организационно-техническите последствия.

По предложение на ГЕРБ задължението за подаване на декларацията за имуществото и ползи от страна на общинските съветници се отсрочи за първи декември 2019 година. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР