След споразумениеВасил Михайлов получи 20 месеца условно за закана за

...
След споразумениеВасил Михайлов получи 20 месеца условно за закана за
Коментари Харесай

Нова присъда за прокурорския син от Перник

След съглашение
Васил Михайлов получи 20 месеца условно за закана за ликвидиране и телесна щета

Направил е признания

Прокурорският наследник от Перник Васил Михайлов получи нова присъда по серията от обвинявания, повдигнати му в последните месеци за редица закононарушения.

Районният съд в Сливница му даде 20 месеца условно с 4 години изпитателен период. Васил Михайлов бе упрекнат от Софийска районна прокуратура, че на 12 май предходната година наоколо до детска площадка в Перник се заканил с ликвидиране на 24-годишния В. В., нанесъл му удари в главата и му предизвикал лека телесна щета. “Деянието е осъществено по хулигански подбуди - на обществено място, без потърпевшият да е провокирал обвинения ”, споделиха от прокуратурата. След като съдиите в Перник си направиха отказ, с решение на Върховен касационен съд делото се гледа в Сливница. Прокурорският наследник е е признал виновността си пред състав на Районния съд в Сливница, като решението на магистратите е дефинитивно.

“Наказанието е такова, защото към оня миг е бил неосъждан. Ако към сегашния миг бъде наказан за осъществени нови закононарушения, във връзка с него към този момент не може да бъде прилагано условното наказание, а с изключение на новото наказване, ще следва да изтърпи и това от 20 месеца затвор ”, разяснява през днешния ден районният прокурор Георги Иванов.

Срещу Васил Михайлов се води и дело в Софийски областен съд, по което е импортиран обвинителен акт за осъществени 8 закононарушения, измежду които нанасяне на телесни повреди, закана с ликвидиране и безчинство. Следващото съвещание по това дело е планувано за месец ноември 2023 година и по него Михайлов е с мярка “домашен арест ”. Отделно кикбоксьорът е обвинен и за закана с ликвидиране към някогашната си другарка.

През април т. година Васил Михайлов получи първата си присъда. Бургаският областен съд го осъди на пробация и 100 часа безплатен труд. Наказанието му бе наложено, откакто младият мъж се призна за отговорен и и подписа съглашение с прокуратурата за нанасяне на междинна телесна щета в Созопол през лятото на 2021 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР