След споразумението между Европейския парламент и Съвета за бюджета на

...
След споразумението между Европейския парламент и Съвета за бюджета на
Коментари Харесай

ЕК предлага допълнителни 100 млн. евро за програмите „Хоризонт 2020“ и „Еразъм+“ в бюджета на ЕС за 2019 г.

След съглашението сред Европейския парламент и Съвета за бюджета на Европейски Съюз за 2019 година Европейската комисия предлага да се прибавят 100 милиона евро за водещите стратегии на Европейски Съюз „ Хоризонт 2020 “ и „ Еразъм+ “. Тези спомагателни средства ще спомогнат за укрепването на реакцията на Европейски Съюз на основни провокации, като изменението на климата и спомагателното адаптиране на образованието към потребностите на пазара на труда.

80 милиона евро от тези спомагателни 100 милиона ще отидат за обвързваните с климата научни проучвания в границите на „ Хоризонт 2020 “, програмата за научни проучвания и нововъведения на Европейски Съюз. Парите ще допринесат за амбициозната цел 35 % от бюджета на „ Хоризонт 2020 “ да бъдат отделени за свързани с климата проучвания.

Останалите 20 милиона евро ще се изразходят за поддръжка на програмата на Европейски Съюз в региона на образованието, образованието, младежта и спорта в Европа — „ Еразъм+ “. Тези спомагателни средства ще спомогнат и за построяването на европейски университети — нова самодейност на Европейски Съюз и крайъгълен камък на европейското просветително пространство до 2025 година До 2021 година Европейски Съюз желае да сътвори 12 европейски университета, в които студентите ще могат да придобият тапия посредством съчетание на образование в разнообразни страни от Европейски Съюз.

Днешното предложение би трябвало да бъде утвърдено от Европейския парламент и Съвета, оповестиха от Представителството на Европейска комисия в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР