След споразумение с прокуратуратаХамалинът Ахмед Али задигнал дрогата от голяма

...
След споразумение с прокуратуратаХамалинът Ахмед Али задигнал дрогата от голяма
Коментари Харесай

34 месеца затвор за крадец на кокаин

След съглашение с прокуратурата
Хамалинът Ахмед Али отмъкнал дрогата от огромна пратка, скрита в банани

Подсъдимият направил признания

Хамалинът Ахмед Али, който отмъкна кокаин от огромна пратка, скрита в банани, бе наказан на 2 години и 10 месеца затвор. Той ще би трябвало да заплати и 10 000 лв. санкция. Окръжният съд в Бургас утвърди през днешния ден реализирано съглашение сред прокуратурата и Ахмед Али. Мъжът бе упрекнат в държане на 2 кг кокаин за разпространяване.

Ахмед работел като преносвач в склад на Пристанище Бургас. През август 2019 година с транспортен съд от Еквадор пристигнали 19 контейнера с банани. Сред тях имало 75 кг кокаин за 2,5 млн. $. Хамалинът ги разкрил и си откраднал няколко кг преди да заяви на полицията. “Взех опиатите от работа. Обадих се на други хора да го популяризират. Но от този момент нито съм ги чул, нито съм ги видял тези хора. Никой не се отчете”, сподели тогава Ахмед Али. 2 кг от скъпата дрога останали при него.

Хамалинът се е признал за отговорен, че е държал кокаина в чанта, прибрана под леглото му в дома му в кв. “Победа” в Бургас. Стойността на дрогата е за близо 400 000 лв. по цени на съдопроизводството. Наказанието бе произнесено единствено ден, откакто бургаската прокуратура внесе обвинителния акт в съда. Постигнатото съглашение не предстои на обжалване и работи като влезнала в действие присъда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР