След спор за геополитика и дали ваксината Спутник V е

...
След спор за геополитика и дали ваксината Спутник V е
Коментари Харесай

Няма да се купува Спутник V, реши парламентът |

След спор за геополитика и дали имунизацията Спутник V е най-хубавата или не, Народното събрание не утвърди предлагането на Българска социалистическа партия държавното управление да купи съветски ваксини. Вместо това Народното събрание разпореди на държавното управление “да предприеме всички нужни дейности за осъществяване на своевременни съвещания с Европейска комисия за изследване на опциите за покупка на ваксини по отношение на пандемията, които са получили позволение в страни отвън Европейски Съюз или Европейското икономическо пространство. ”

Българска социалистическа партия щяло да обезпечи вскякави ваксини, като завоюва изборите

“Едно от първите неща, които ще създадем, когато българите ни гласоподават доверие, е да предприемем стъпки да осигурим свободен достъп до всевъзможни ваксини ”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя изясни, че Българска социалистическа партия са създали предлагането, тъй като “правителството на Бойко Борисов се провали във имунизационния проект ”.

“Правителството заплати 13 млн. ваксини за 500 млн. лева Ваксини няма. Правителството утвърди имунизационен проект с групи, които първи би трябвало да се имунизират и държавното управление анулира този проект. Правителството дефинира зелени коридори, хората се подредиха на опашки и ги върнаха назад, тъй като ваксини няма. Възложиха на персоналните лекари да създадат описи и да стартират имунизационен проект, те ги направиха, ваксини няма, "  каза още Нинова. Тя добави, че втората причина е, че Българска социалистическа партия желаят да обезпечат свободен избор на българските жители от всички благоприятни условия за ваксина.

Според Нинова, не е проблем, че това опонира на българския закон за медикаментите, тъй като ръководещите са сменяли “закони по два пъти за 24 часа ”. Срещу аргумента на ГЕРБ, че не могат да създадат нищо без европейските органи, Нинова сподели: " Никой не ви го не разрешава " и даде образец с Чехия, Унгария, Словакия и Австрия. “Вярно ли е, че представител на ГЕРБ в Екологичен потенциал е тясно и фамилно привързан с представител на една от компаниите и една от имунизациите, за които България се контракти, заплати и внесе и чака още ", загатна нещо във тип на въпрос Нинова.

ГЕРБ: Всички почнали с съветски ваксини минаха на китайски

Всички, които са почнали да се имунизират с съветска ваксина, са минали на китайска заради липса на доставки, сподели в отговор Христо Гаджев от ГЕРБ. Той добави, че би се радвал съветската ваксина да бъде утвърдена и импортирана в България, защото хиляди българи ще се имунизират с нея. “Проблемът е единствено с опцията за доставки ", сподели Гаджев. Той добави, че самият Орбан се имунизира с китайски ваксини, защото след първия импорт на съветски ваксини, доставките стопираха. Той добави, че в Сърбиям друга страна която се ваксинираше със " Спутник 5 ", беше прекъсната имунизацията отново заради липса на доставки. “Продължават с китайска ваксина. Вие не желаете китайска ваксина. Очевидно тези, които са почнали с съветска, са минали на китайска. Ако може да изтъквам самия шеф на Руския фонд за директни вложения, който дава отговор за износа на тази ваксина, сподели: " Европа може да получи 50 млн. дози, просто преди юни нямаме потенциал да ги произведем ", добави още Христо Гаджев.

" Не се прави политика с неистини, спекулации и операции. Това няма да ви подсигурява триумф. Това разкриване на предизборната ви акция тук, ще покаже на българските жители, че в действителност официално демонстрирате угриженост за тяхното здраве, а действително лобирате за една единствена ваксина - " Спутник " ", сподели по време на дебатите ръководителят на ГЕРБ в Народното събрание доктор Даниела Дариткова.

Днес беше последното работно съвещание на този парламент и първият ден на предизборната акция за идващия парламент. Всички изказали се са претенденти за депутати. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР