След спирането на извънредната обстановка заради Ковид бяха спрени допълнителните

...
След спирането на извънредната обстановка заради Ковид бяха спрени допълнителните
Коментари Харесай

Компенсират работещите в Спешна помощ с до 600 лв. към заплатата

След прекъсването на изключителната конюнктура поради Ковид бяха спрени спомагателните заплащания, вследствие на което възнагражденията на чиновниците в Спешна помощ спадната доста. Вече два месеца зрее неодобрение. Затова през днешния ден на съвещание на Министерския съвет бе решено да се провиснал спомагателни средства, защото сега няма работещ парламент. Това заяви министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев на ексклузивен брифинг пред ЦСМП – София, предадеБГНЕС.

Лекарите ще бъдат обезщетени с към 600 лева, фелдшерите и медицинските сестри - с към 400 лв., санитарите - с към 350, водачите на коли за спешна помощ - с към 150 лева, парамедиците - с към 170 лева Тази отплата влиза в действие от първи октомври, добави министърът.

Мярката ще важи до края на годината, защото на хората не може да бъде увеличена заплатата поради неналичието на работещ парламент.

При чиновниците на РЗИ, които също са в протестна подготвеност поради ниски заплати, е трябвало да се случи усъвършенстване. Няма по какъв начин да се усъвършенства бранша сега, защото и сега съставът е доста понижен. РЗИ доста съответно реагира при наводненията в карловските села, имахме 55 индивида на терен след бедствието, добави Меджидиев. В момента нямам законов механизъм да гласоподавам нарастване на заплатите на никое място - това може да направи единствено Народното събрание, който да заложи тези средства и отсега нататък. В момента водим договаряния с Министерство на здравеопазването какво да създадем. Напълно ги разбирам хората, добави служебният министър на опазването на здравето.

Очаквайте детайлности.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР