След специализирана операция срещу незаконната миграция служители на ГДГП са

...
След специализирана операция срещу незаконната миграция служители на ГДГП са
Коментари Харесай

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА ГДГП: Заловиха голяма престъпна група за трафик на мигранти у нас

След профилирана интервенция против противозаконната миграция чиновници на ГДГП са събрали доказателства, че лица, български жители, провеждат превеждането, превозването и последващото извеждане през държавната граница на мигранти за страни от Европейски Съюз.

Те са предоставяли коли, намирали са водачи за транспорт на мигрантите, както и водачи на съпровождащи коли. В множеството случаи членовете на незаконната група персонално са направлявали превозването, като са се движили на огромно разстояние от главната група, пред нея или след нея. Служителите на Групово дело „ Гранична полиция " са открили, че арестуваните получават координатите с местонахождението на групата противозаконни мигранти от уредници на турска територия.

В хода на интервенцията досега граничните служители на реда са открили и задържали 10 лица за период до 24 часа - деветима на територията на Бургаска област, а един - на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина ". Извършени са претърсвания на 4 адреса, намиращи се на територията на общините Поморие, Руен, Камено в Бургаска област. Иззети са голям брой движимости, извършени са голям брой разпити на очевидци и разпознавания на лица потвърждаващи активността на проведената незаконна група.

Работата по случая продължава.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР