След снощната среща между министър-председателя Бойко Борисов, френския президент Емануел

...
След снощната среща между министър-председателя Бойко Борисов, френския президент Емануел
Коментари Харесай

Министър Московски: Оптимист съм, че в Пакета „Мобилност“ ще бъдат отразени исканията на българските превозвачи

След снощната среща сред министър-председателя Бойко Борисов, френския президент Емануел Макрон и немския канцлер Ангела Меркел, съм оптимист, че Пакетът „ Мобилност “ ще бъде поправен и ще бъдат обективно отразени настояванията на българските автомобилни превозвачи “. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски пред протестиращите превозвачи в столицата, оповестиха от МТИТС.

По думите му по време на диалозите са признати доста огромна част от причините и е изразена подготвеност да бъдат утвърдени текстовете, препоръчани от българската страна.
 1-3  1-2
Министър Московски сподели още, че главната цел на Пакета „ Мобилност “ е да бъдат обезпечени обществените права на водачите и разпоредбите при извършване на специалността. Той заяви още, че водачите на Германия и Франция са се разпоредили на своите специалисти да стартират работа дружно с българския екип в Комитета на непрекъснатите представители – КОРЕПЕР, с цел да бъде открит допустимо най-балансираният и компромисен вид, в който да бъдат в оптималната степен регистрирани справедливите претенции на българските превозвачи.

„ Декларирам още един път, че държавното управление и всички институции в страната стоят зад настояванията на превозвачите и работят за отбрана на техните ползи “, посочи Ивайло Московски, като акцентира, че тази позиция ще бъде отстоявана и в бъдеще.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР