”След смяната на Висшия съдебен съвет главният прокурор Иван Гешев

...
”След смяната на Висшия съдебен съвет главният прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Гешев ще бъде отстранен и ще стане обвиняем

”След промяната на Висшия правосъден съвет основният прокурор Иван Гешев ще бъде отхвърлен, а по-късно ще стане и обвиняем”, съобщи Татяна Дончева, юрист и водач на ”Движение 21” пред ”Сега”.

" Да се чака от настоящия върховен състав на прокуратурата да проверява Пеевски, е наивно. Кой да го направи? Сийка Милева с обучение от ЮЗУ в Благоевград?! Или двете следователчици - заместнички на основния прокурор, със семплите си благоприятни условия? Но аз знам, че в прокуратурата има и млада генерация, която е по-подготвена ", заяви Дончева.

" Гешев не се преценява с публичното мнение, в цивилизована страна той към този момент трябваше да си е подал оставката - изключително след новите митинги. Но той, явно, не е подобен човек. Той се опита да взриви представянето на българските претенденти за европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши. Предложи несъответствуващи кандидатури, просто тъй като са му комфортни ", акцентира Дончева.

Тя предвижда, че " в случай че протестните партии - " Изправи се! Мутри вън! ", " Демократична България " и " ИТН ", получим на изборите задоволително парламентарна поддръжка, можем да преминем към предварително преустановяване на мандата на този Висш съдебен съвет, което ще отключи процедурата по преустановяване на мандата на Гешев. Да, ще коства няколко месеца, само че това е пътят, по който би трябвало да се върви. Има и различен вид, тези, които го постановиха, без да регистрират, че милиционерското му обучение не разрешава да влезе в обувките на гл. прокурор, да го посъветват да подаде оставка. Няма потребност от превиване в жанр " Защитниците на Брестката цитадела ".

Татяна Дончева прикани към толерантност и последавателност, с цел да има смяна. " 12 години до най-високо ниво са поставяни несъответствуващи хора - те са към този момент цяла мрежа от съпротивляващи се. Въпросът с кадровия капацитет - освен в правосъдната система, е основен. Защото са поставяни елементарни хора с ботуши и след тях остава единствено утъпкана, унищожена земя. ", заключи Дончева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР