След смяната на собствеността в Челси през май 2022 г.,

...
След смяната на собствеността в Челси през май 2022 г.,
Коментари Харесай

Трансферната политика на Челси заплашва да убие академията на отбора

След промяната на собствеността в Челси през май 2022 година, Тод Боули беше упрекнат, че предприема разпръснат метод към трансферния пазар. Но въпреки да е правилно, че има въпросителни по отношение на това по какъв начин Греъм Потър е предопределен да вмести всички тези играчи в своя състав, явно има и забавна политика на трансферите в Западен Лондон.

От входящите 14 прехвърлянето и заеми, които Боули реализира за късото си време отпред, 11 от тях са за играчи на възраст до 25 години. Тази цифра включва последното идване Михайло Мудрик, попълнението от Шахтьор Донецк за 89 милиона паунда, който е единствено на 22 години.

Докато играчи като Рахим Стърлинг, Калиду Кулибали и Пиер-Емерик Обамеянг преобладаваха в доста от заглавията през летния трансферен прозорец, към тях се причислиха Денис Закария (25), Марк Кукурея (24), Уесли Фофана (21), Карни Чукумека (18), Омари Хътчинсън (19), Чезаре Касадей (20) и Габриел Слонина (18).

Шест месеца по-късно и откакто Челси остана в средата на таблицата и отвън двете вътрешни надпревари за купата, новите собственици на клуба не се отнесоха по друг метод към нормално спестовния януарски прозорец. Мудрик с огромни пари последва Давид Датро Фофана (19), Беноа Бадиашил (21), Андрей Сантос (18) и Жоао Феликс (23) в клуба. По всичко наподобява, че ще има и още прехвърляния в идващите дни.

Двадесетгодишното крило на ПСВ Нони Мадуеке е съществено премисляно като още едно новогодишно укрепване, а несполучливото гонене на Енцо Фернандес (22) от Бенфика накара " сините " да се извърнат към избухналата звезда на Брайтън Мойзес Кайседо (21). Междувременно британските национални полузащитници Джуд Белингам (19) и Деклан Райс (24) са дълготрайни цели.

Забележителното вливане на младост през последните осем месеца не е изненадващо и предизвика звук, само че с сегашния тим и тази нова философия, която се трансформира в дисбаланс, би трябвало да има явен проект за всички тези звезди и бъдещи новопристигнали да изградят кариера в Челси.

Новите в отбрана са оправдани. Челси действително компенсира единствено напусканията на Антонио Рюдигер, Андреас Кристенсен и Маркос Алонсо през лятото, без да добави качествена дълбочина. С изцяло квалифициран състав Фофана и Бадиашил сигурно обезпечават това и в последна сметка би трябвало да упорстват да стартират.

В халфовата линия всички знаци сочат към иден главен ремонт, в действителност той евентуално към този момент е почнал. Въпреки че остава да се види дали са подготвени да бъдат вкарани в деяние, Андрей Сантос и Касадей имат голям капацитет, до момента в който всеки от Фернандес, Белингам или Райс би представлявал доста усъвършенстване в средата на терена, която е в застой.

Тогава всичко е много разумно дотук.

Въпреки това, когато анализирате атакуващите добавки, обосновката се размива. Въпреки че на Челси към момента липсва потвърден голмайстор, те подписаха с куп млади нападатели, чиито профили са доста сходни на Кай Хаверц и Кристиан Пулишич, нито един, от които към момента не е отпразнувал 25-ия си рожден ден.

Мадуеке също може да се причисли към първия тим, а Феликс, който може да остане за непрекъснато, с новото попъление Мудрик могат да изместят играчи като Пулишич, Стърлинг и Хаким Зиеш, които вече са там и се борят за титулярни места.

Забравеният Калъм Хъдсън-Одой сигурно следи от Германия, смутен, защото очакванията му най-сетне да има въздействие в първия тим на Челси, са пред изгубване.

Същото може да се каже и за други, които са или чартърен, или на периферията на първия тим. Леви Коулил стартира да показва големия си капацитет в Брайтън, до момента в който Армандо Броя, Трево Чалоба, Конър Галахър и Люис Хол, всички артикули на академията, са част от сегашния тим, само че надалеч не са обезпечени титуляри.

Трябва да се има поради, че единствено дребен % от играчите в академията са създали пробив на най-високо равнище. The Telegraph оповестява, че притокът на нови, млади играчи от първия тим е провокирал паника измежду сътрудниците и родителите на актуалните очаквания в " Кобхъм ", като немските клубове са предизвестени за евентуалната им наличност, защото виждат фантазиите си да играят за Челси разрушени.

Това би трябвало да бъде голяма угриженост за йерархията поради скорошния триумф на академията. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР