След смъртта на звездата, в социалните мрежи се появи инициативата

...
След смъртта на звездата, в социалните мрежи се появи инициативата
Коментари Харесай

В почит на Бети Уайт: експлозия на даренията за животински приюти в чест на 100-ия ѝ рожден ден

След гибелта на звездата, в обществените мрежи се появи самодейността „ #BettyWhiteChallenge “, която предизвиква хората по света да дарят 5 $ на определена от тях благотворителна организация за животни.

Въпреки че Бети Уайт не доживя 100-годишния си рожден ден, паметта за нея продължава да живее през днешния ден, кaто хората по света подаряват на обичаните си благотворителни организации за животни в нейна чест.

След гибелта на телевизионната легенда на 99-годишна възраст на 31 декември в обществените мрежи се появи самодейността #BettyWhiteChallenge , която приканва почитателите да дарят 5 $ на приюти, избавителни центрове и други организации на 17 януари, когато щеше да бъде 100-годишният рожден ден на Уайт.
 Мъдрите и простички думи на Бети Уайт  Мъдрите и простички думи на Бети Уайт  Мъдрите и простички думи на Бети Уайт  Мъдрите и простички думи на Бети Уайт
Според представител на GoFundMe през двете седмици след гибелта на Уайт, даренията за набиране на средства за животни са се нараснали , като се следи същата смяна и за други организации, свързани с сходна активност.

„ Цялата тази обич, невероятният размер на даренията, които се дават на всички типове организации за животни, е такава респект към метода, по който Бети живя живота си “, споделя пред Pеople нейният другар и дълготраен сътрудник Джеф Витяс. „ Както Бети би споделила: „ Благодаря ви от цялото си сърце “.

Извън малкия екран и фамилията, пристрастеността на Уайт беше за животните. Актрисата, която е избавила няколко кучета през живота си, стартира да работи с Асоциацията на зоопарка в Лос Анджелис през 1966 година и се причислява към управителния съвет през 1974 година
През 2006 година Бети е удостоена с почетната купа „ Посланик на животните “ на град Лос Анджелис за активността си в интерес на животните. Единадесет години по-късно, през 2017 година, Уайт получава медалa „ Джеймс Смитсън “ за „ ангажираността ѝ към дивата природа и напъните за основаване на устойчива планета “, по-специално посредством благотворителната ѝ работа със зоопаркове и избавителни центрове за животни.

Тя поддържаше животните посредством своя фенклуб „ Бетс Петс “ , който даряваше членския си импорт на благотворителни организации за избавяне на животни. Актрисата от „ Горещо в Кливланд “ постоянно поддържаше акции за набиране на средства за организации за отбрана на животните като Morris Animal Foundation и American Humane. След гибелта ѝ природонаучният институт „ Аудобон “ показа история за това по какъв начин тя е платила за аероплан за пренасяне на пингвини и морски видри от зоологически градини и аквариуми от Ню Орлиънс в Калифорния след провалите на урагана „ Катрина “ .
 Невероятният живот на Бети Уайт  Невероятният живот на Бети Уайт  Невероятният живот на Бети Уайт  Невероятният живот на Бети Уайт
„ Тя не искаше показност “, написа организацията в Twitter, „ тя просто искаше да помогне “.

И #BettyWhiteChallenge ще помогне. „ Тя би се зарадвала толкоз доста на това “, споделя пред People нейната персонална асистентка Керстен Микелас. „ Тя щеше да бъде толкоз трогната да види и чуе, че хората почитат наследството ѝ, като подаряват на локални групи, които работят толкоз интензивно за спасяването и рехабилитацията на животни. Не мога да се сетя за по-добра респект. “

 бети уайт Getty

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР