След смъртта на Красимир Узунов – управител и собственик на

...
След смъртта на Красимир Узунов – управител и собственик на
Коментари Харесай

След смъртта на Красимир Узунов в касата на „Фокус“ липсвали 1,5 млн. лв.

След гибелта на Красимир Узунов – шеф и притежател на  „ Агенция Фокус “ в касата на „ Фокус Нунти “ ООД била, излиза наяве от оповестения Годишен финансов доклад на сдружението за 2018 година
Това наложило в доклада да се приложи по този начин нареченият счетоводен стандарт „ Секретен сътрудник 10 “ – за събития, настъпили след датата на годишния финансов доклад. Липсата била осчетоводена в салдото за 2018 година като се заявява за прикрито систематизиране на облага и се заплати за тази сума дължимият налог.

Припомняме, че Красимир Узунов умря на 25-ти февруари т.г.
Приживе той е мажоритарен притежател на дяловия капитал, притежаващ 90% от него, с 10% е Трифон Балевски.
След неочакваната кончина на шефа известно време „ Фокус Нунти “ беше без началник. За този интервал в доклада написа, че сдружението не е в положение да изплаща заплати на своите чиновници и към този момент е изпаднало в веселба към тях, не може да изплаща дължимите вноски за публично обезпечаване, да погасява месечните си вноски по заеми и да издава фактури за заплащания по към този момент осъществени услуги.

Красимир Узунов
Поради тази причина на незабавно свикано Общо заседание за шеф е определена брачната половинка  му Тетяна Узунова (44 г.), вписана в ТР по средата на март месец.
Впоследствие както тя, по този начин и дъщерята на Узунов – Деница, внасят в сдружението акта за неговата гибел, както и уверение за наследници.
Тогава дяловете на умрелия биват разпределени поравно сред дъщерята (33 г.) и брачната половинка му, която не е майка на Деница. Двете са признати за съдружници във „ Фокус Нунти “.

/Посмъртно Красимир Узунов е разгласен за почетен жител на Пещера. Отличието е връчено на брачната половинка и щерка му/
През май месец за съуправител бива определена Гергана Мечкова, която преди този момент е административен шеф. Решено е също да се продадат три автомобила – един за 3000, втори за 9000 лева и трети – за 60 000 лева, заведени на сдружението. Да се продадат също е решено за апартамент в Гърция, в региона на Офринио бийч (за 75 000 евро) и един мезонет в софийския регион „ Оборище “ (за 200 000 евро).
На изключително заседание обаче, извършено на 26-ти юни, Деница Узунова и Трифон Балевски оферират Тетяна Узунова да бъде освободена от длъжността шеф . Тя не участва на въпросното съвещание, макар че е известена. Оттеглени са всички компетенции, дадени от нея на трети лица, до момента в който е шеф.
Продажбите явно са подхванати поради тежкото положение , в което се оказва сдружението след гибелта на Узунов. Финансовият резултат за миналата година е загуба в размер на 1 538 000 лева
Във „ Фокус Нунти “ към края на годината работят 108 индивида.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР