След смъртта на кралица Елизабет II някои членове на кралското

...
След смъртта на кралица Елизабет II някои членове на кралското
Коментари Харесай

Как се променят титлите на наследниците на кралицата след смъртта ѝ?

След гибелта на кралица Елизабет II някои членове на кралското семейство ще имат нови трофеи.

Смъртта й провокира незабавна смяна на купата за принц Чарлз, който в този момент е крал Чарлз III. И с новото заместничество идва опцията за други в кралското семейство - в това число принц Уилям, Кейт Мидълтън и децата на Меган и Хари - също да одобряват нови трофеи.

Принц Чарлз незабавно стана крал Чарлз III след гибелта на майка си.

Пълното му име е Чарлз Филип Артър Джордж и в сходство с кралската традиция той би могъл да избере всяко от тези имена за царственото си име, само че реши да се придържа към Чарлз. 

Смята се, че неговата коронация е след " няколко месеца ", само че новата му купа е незабавна. „ Скърбим надълбоко за кончината на един скъп суверен и доста обичана майка “, сподели Чарлз в изказване. „ Знам, че загубата й ще бъде надълбоко почувствана в цялата страна, кралствата и Британската общественост, както и от безчет хора по света.



Камила Паркър-Боулс в този момент приема купата кралица-консорт и ще бъде известна като кралица Камила. Титлата, дадена на брачната половинка на крал и евентуално ще бъде формалната купа на Кейт Мидълтън, когато един ден принц Уилям се възкачи на трона. 

Имаше прочут спор по отношение на това дали Камила - разведена и на моменти надълбоко непопулярна измежду английските медии - в миналото ще бъде кралица-консорт, като вместо това се предлага купата принцеса-консорт. 

Въпреки това през февруари 2022 година кралица Елизабет изиска Камила да бъде наречена кралица-консорт, което Камила дефинира като „ огромна чест “.



Принц Уилям, който в този момент е вторият по ред за заместничество на трона, стана херцог на Корнуол, купа, притежавана преди този момент от крал Чарлз. 

Той към момента остава херцог на Кеймбридж, като публично е херцог на Корнуол и Кеймбридж.

В близко бъдеще може да има друга купа: принцът на Уелс. Това не е автоматизирано наследена купа, само че нормално се предава, когато съществуващият принц на Уелс - който е бил Чарлз, се качи на трона.



Кейт Мидълтън, чиято публична купа е Катрин, херцогиня на Кеймбридж, към този момент е и херцогиня на Корнуол. 

Тя може да стане и принцеса на Уелс, според от това дали крал Чарлз предложи купата на принц Уилям, написа Elle Australia. За последно купата бе държана обществено от принцеса Даяна.

Технически, Камила също носи тази купа, откакто се омъжи за Чарлз, само че не я употребява от почитание към Даяна - или може би от боязън от отмъщение от английската общност.



Въпреки че принц Хари и Меган Маркълс към този момент не са висши членове на кралското семейство, техните деца Арчи и Лилибет към този момент могат да станат принц Арчи и принцеса Лилибет. 

Нито Арчи, нито Лилибет - кръстени на прякора на прабаба си - са получили тези трофеи при раждането. 

Съгласно кралския протокол децата и внуците на суверена имат автоматизираното право на купата „ HRH “ и принц или принцеса. 

По времето на раждането на Арчи той беше правнук на суверен, само че след гибелта на кралицата и възкачването на Чарлз той към този момент е внук.

В скандалното изявление с Опра Уинфри Меган и Хари показаха, че са очаквали Арчи да получи купата HRH след гибелта на кралицата, само че са били осведомени от Чарлз, че протоколите ще бъдат изменени в сходство с неговата визия за " отслабнала " монархия.

Превод и редакция: GlasNews

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР