След смъртта на кралица Елизабет II нейният 73-годишен син Чарлз,

...
След смъртта на кралица Елизабет II нейният 73-годишен син Чарлз,
Коментари Харесай

Гладене на връзки за обувки и лична тоалетна седалка: странностите на крал Чарлз III

След гибелта на кралица Елизабет II нейният 73-годишен наследник Чарлз, който стана крал Чарлз III, се възкачи на трона и вниманието към неговата персона набъбна доста. Обществото се интересува от маниерите на монарха, неговите хранителни привички и държание с придружителите. По този мотив ви припомняме информацията за условията на кралската персона, която изтече в медиите.

И по този начин, в документален филм от 2015 година, наречен „ Serving the Royals: Inside the Firm “, Пол Бърел, който е бил иконом на кралица Елизабет II и принцеса Даяна, приказва за тогавашния принц Чарлз:

" Всяка заран пижамата му се глади, връзките му се гладят, щепселът във ваната би трябвало да е в несъмнено състояние и температурата на водата би трябвало да е хладна. В същото време ваната би трябвало да е единствено на половина цялостна. Всяка заран, прислужниците му изстискват на четката му 2,5 см паста за зъби ".

От 2003 година чиновниците му в Кларънс Хаус, където той живееше със брачната половинка си, кралицата Камила, го назоваха „ капризен принц “. Според някогашния чиновник на краля Греъм Нюболд, монархът е взискателен към всичко и изключително що се отнася до храната.


Крал Чарлз III  Снимка: GQ

" Денят му по традиция стартира със здравословна закуска, която включва домакински самун и разнородни пресни плодове и сокове. Той настояваше да се употребява тава за стопляне, с цел да поддържа сиренето и бисквитите си топли до избрана температура. Ако температурата не отговаряше на усета на принца, той изрично отхвърляше да яде. "

" Където и да отиде принцът по света, кутията със закуска е постоянно с него. Той има шест разнообразни типа мед, няколко специфични типа мюсли, сушени плодове и домакински самун ", споделя Нюболд.

Друга съответна поръчка за закуска беше разкрита от някогашния кралски готвач Дарън Макгрейди, който работи за семейство Уиндзор повече от 15 години. Той изясни, че Чарлз III обичал да се грижи кралският килер да е добре зареден с „ неговата лична продукция “.

" Инструкциите бяха да сложа две сливи върху ястието, да сложа сока върху подноса и да му го изпратя за закуска. Изпратих две сливи и той изяде едната и върна втората, след което я върнах назад в буркана, до момента в който идващия път, една заран, си помислих: „ Добре, той яде единствено една слива за закуска “, по тази причина сложих единствено една слива в чинията и я изпратих в трапезарията. Тогава влезе дежурният сервитьор и сподели: " Може ли за Негово Кралско Височество две, апелирам? " Така че трябваше да адресирам по две всяка заран “, спомня си Макгрейди.

В книгата The Palace Papers: Inside the House of Windsor – Truth and Turmoil авторката Тина Браун разкри още няколко детайлности за придирчивия монарх. Тя споделя детайлности по какъв начин се допуска, че Чарлз изпраща ван, претрупан с персонални движимости, до селските къщи на приятелите си ден преди да дойде. Багажът включва неговото ортопедично легло, тоалетна седалка и тоалетна хартия Kleenex Velvet. Браун също по този начин твърди, че Чарлз носи свои лични пейзажи от Шотландските планини, с цел да украси стаята, в която е отседнал.



Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР