След смъртта на кралица Елизабет II, децата на принц Хари

...
След смъртта на кралица Елизабет II, децата на принц Хари
Коментари Харесай

The Guardian: Децата принц Хари и херцогиня Меган ще наследят нови кралски титли

След гибелта на кралица Елизабет II, децата на принц Хари и херцогиня Меган към този момент механически могат да бъдат наричани принц Арчи и принцеса Лилибет - в случай че решат.



Традиционно смяната в купата е автоматизирано право с издигането на нов монарх. През 1917 година крал Джордж V открива нови правила, които дават на децата и внуците на суверена автоматизирано право на купите Негово кралско височество и принц или принцеса. (По време на раждането си Арчи и Лилибет са били правнуци на суверен.)

Някои обаче се съмняват за какво купата на Арчи и Лилибет към момента не е обновена на кралския уеб страница, макар че новите трофеи на принц Уилям и Кейт Мидълтън като принц и принцеса на Уелс, както и техните деца, към този момент са отразени.

Говорител на краля сподели пред списание Hello!, че уебсайтът ще бъде обновен „ както и когато получим нужната информация “.

Въпреки че кралят изрази любовта си към Хари и Меган в първата си обществена тирада като суверен, възприятието към момента не може да бъде включено в формалния уебсайт. „ Докато уебсайтът беше обновен за уелсците, явно актуализирането на любовта на уеб страница не работи напълно, тъй че не сме го създали напълно, само че явно той ги обича. Ще работим по актуализирането на уеб страницата, когато и когато получим информация “, изясни представителят. „ В момента сме фокусирани върху идващите 10 дни и когато получим информация, ще актуализираме уеб страницата. “

Възможно е крал Чарлз да отнеме тези трофеи от внуците си.



В изявление с Опра Уинфри предходната година Меган сподели, че кралското семейство е обсъждало смяна на протокола, с цел да попречи на Арчи да придобие кралската купа. Тя също по този начин сподели, че до момента в който е била бременна с Арчи, фамилията е решило да не му даде купата “принц ”, свързвайки решението си с опасения за това " какъв брой тъмна " ще бъде кожата на бебето.

„ През тези месеци, когато бях бременна, съвсем по същото време, имахме диалог в тандем за това, че няма да му бъде дадена сигурност, няма да му бъде дадена купа... и също терзания и диалози за това какъв брой тъмна ще му бъде кожата, когато се роди ", сподели Меган тогава на Уинфри. „ Това ми беше предадено от Хари, това беше от диалози, които фамилията е имало с него. Наистина беше мъчно да ги преглеждам като обособени диалози. “

За да отстрани новите трофеи на Арчи и Лилибет, кралят би трябвало да издаде патент, изменящ правата им, съгласно The Guardian.

Източник: The Guardian




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР